понеділок, 28 вересня 2020 11:52

Віднесення регіону до червоної зони зменшує захворюваність - Степанов

Віднесення регіону до червоної зони зменшує захворюваність - Степанов
До помаранчевого рівня епідемічної небезпеки комісія ТЕБ та НС у минулого четверга, 24 вересня, віднесла 111 адміністративних одиниць. Фото:pixabay

Сьогодні почали діяти карантинні обмеження відповідно до нового поділу на зони епідемічної небезпеки.

МОЗ помічає дієвість жорсткіших обмежень для червоних зон, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Міста, які перебували у червоному рівні епідемічної небезпеки з 14 вересня, 12 міст і районів вийшли з червоного рівня – і в багатьох із них було суттєве покращення епідемічної ситуації у зв'язку з тими обмеженнями, які діяли. Ну, наприклад, у місті Чоп Закарпатської області захворюваність за 14 днів знизилася зі 170 до 56 нових випадків на 100 тисяч населення. Або міста Славута Хмельницької області – з 201 до 139 на 100 тисяч населення. Така ситуація у нас відбувалася по всіх районах і містах – і ми бачимо дієвість цих заходів щодо стримування розповсюдження коронавірусної хвороби", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали терміни, коли у продаж надійде китайська вакцина від коронавірусу

З 28 вересня до червоної зони віднесли лише Тернопіль і Бережани Тернопільської області. Нові додаткові обмеження, що вступили у дію з опівночі 28 вересня, стосуватимуться роботи закладів харчування, фітнес- і спортцентрів, роботи громадського транспорту, посилення заходів безпеки у навчальних закладах.

До помаранчевого рівня епідемічної небезпеки комісія ТЕБ та НС минулого четверга, 24 вересня, віднесла 111 адміністративних одиниць. Це на 26 одиниць більше, ніж минулого тижня, сказав Степанов. Відповідні помаранчевій зоні обмеження набувають чинності, зокрема, в Івано-Франківську, Ужгороді, Сумах, Хмельницькому, Харкові, Чернівцях.

Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) при встановленні зон епідемічної небезпеки враховує захворюваність на 100 тисяч мешканців за останні 14 днів і зайнятість ліжок хворими на Covid-19 у лікарнях, які для них виділені.

За останню добу в Україні виявили 2671 нового хворого на коронавірус. Це на 459 менше за попередню добу. Загалом, станом на ранок 28 вересня, маємо 201 305 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 3996 - летальні. 37 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 88 453 пацієнта, із них за останню добу - 571.

Зараз ви читаєте новину «Віднесення регіону до червоної зони зменшує захворюваність - Степанов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути