середа, 09 січня 2008 13:27

Скасування "Золотого глобуса" спричинило збитки в $80 млн.

Голівуд підраховує збитки, пов"язані зі скасуванням церемонії вручення премії "Золотий глобус" і рішенням провести замість неї просту прес-конференцію, на яку деякі зірки все ж таки обіцяли з"явитися. Постачальники продуктів харчування, водії лімузинів, стилісти, власники готелів, а також десятки кореспондентів журналів і провідних телешоу залишилися без роботи, а, відповідно, і без прибутку, після того як святкова вечеря і традиційний прохід зірок червоною килимовою доріжкою стали жертвами страйку голлівудських сценаристів, який триває вже дев"ять тижнів, передає Reuters.

"Через це постраждали інтереси величезної кількості людей", – заявив економіст лос-анджелеської компанії County Economic Development Corp. Джек Кайзер. За його оцінками, церемонія вручення "Золотого глобуса" щорічно приносить бюджету Лос-Анджелеса 70-80 мільйонів доларів.

Як повідомило джерело, близьке до керівництва телеканалів, більшість телевізійних шоу, на яких мали з"явитися теле- і кінозірки, теж були скасовані. Зокрема, від демонстрації програм і репортажів довелося відмовитися каналам HBO і NBC, в також журналу In Style, що належить Warner Bros..

Тим часом, сьогодні стало відомо, що мінімум 1000 співробітників компанії Warner Bros. можуть бути звільнені після 11 січня. 12 листопада, за п"ять днів після початку акцій протесту Гільдії голлівудських сценаристів, студія розповсюдила попередження, в якому вказала, що за 60 днів після початку страйку його учасники можуть підпасти під скорочення. Ця звістка стала першою ознакою того, що незабаром Голівудом може прокотитися хвиля масових звільнень.

Поки не відомо, в якому форматі пройде прес-конференція "Золотого глобуса", намічена на неділю, проте жодних урочистостей за участю преси і зірок точно не передбачається. Крім того, вельми малоймовірно, що переможці в таких номінаціях, як кращий актор, режисер і фільм прийдуть за своїми нагородами.

Сотні фотографів, багато хто з яких є фрілансерами, найняті для зйомок на церемонії "Золотий глобус", також залишаться без роботи і позбудуться крупних гонорарів. Як повідомили в найбільшому лос-анджелеському агентстві Splash, його співробітники проведуть день, спостерігаючи за тим, чим займаються зірки замість появи на червоній килимовій доріжці, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Скасування "Золотого глобуса" спричинило збитки в $80 млн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути