четвер, 14 березня 2013 18:59

Зневірені працівники "Волиньторф" перекрили міжнародну трасу
7

Фото: Фото надані працівниками "Волиньторф"

14 березня з 10.00 до 11.00 члени трудового колективу "Волиньторф", жителі Маневицького району Волинської області тимчасово заблокували рух транспорту на автодорозі Р-14 (Луцьк-Маневичі-Любешів-Дольськ) і на трасі міжнародного значення М-07 (Київ-Варшава). Цією акцією протесту робітники показали своє ставлення до рейдерського захоплення державного підприємства "Волиньторф". Якщо в найближчі дні реакції від Міністерства енергетики, Уряду та Адміністрації Президента не послідує, працівники "Волиньторф" погрожують провести більш тривалу і більш масову акцію.

Як уже повідомляла Gazeta.ua, трудовий колектив вимагає повернути їх колишнього директора, з яким з невідомої причини Міністерство не продовжило контракт, хоча він вивів підприємство з боргів на рівень прибуткового. "Волиньторф" забезпечує теплом весь район, а роботою - 400 місцевих жителів. Протестуючі впевнені, що зміна керівництва на підприємстві призведе до його знищення і втрати робочих місць.

-Створилася автомобльная пробка, але більшість людей нас підтримувало. У кого були особливі ситуації - хвора дитина їхав у лікарню, батюшка - на похорони, такі машини ми пропускали. А автобус на Німеччину якийсь час простояв. Люди кажуть, що ми правильно поступаємо, відстоюючи наші права. Там поруч пост ДАІ, але даішники нас не розганяли. Це попереджувальна акція і надалі ми перейдемо до більш рішучих дій, якщо нас не почують. Нас підтримують в НПГУ і шахтарі готові нас підтримати в наших акціях протесту. Тим більше наша проблема - це не чисто проблема одного підприємства, а проблема всього району. У всіх є сім'ї і іншу роботу в районі така кількість звільнених не знайде, - розповіла профспілковий лідер Аліна Базарнова.

"Державне підприємство" Волиньторф" стабільно працює, є бюджеті утворюється підприємством Маневицького району Волинської області. Тож, наше підприємство вже давно є" ласим шматком "для різноманітних чиновників і бізнесменів. Час від часу" Воліньторф "витримує атаки. Причому кожного разу вони відбуваються по -новому. Те наше підприємство пробували виключити з переліку державних підприємств, які не підлягають приватизації, то змушували керівника передавати основні фонди приватним структурам. А тепер владні чиновники підійшли до проблеми з іншого боку - вирішили незаконно замінити успішно працюючого керівника підприємства Кірічіка Івана Мироновича на " свою "людину", - йдеться у відкритому зверненні, яке поширили учасники акції.

Зараз ви читаєте новину «Зневірені працівники "Волиньторф" перекрили міжнародну трасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути