Ексклюзиви
субота, 12 грудня 2009 17:51

Звільнений екіпаж "Аріани" не може дістатись суші

Звільнений екіпаж "Аріани" не може дістатись суші

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова заявляє, що екіпаж звільненого з піратського полону судна "Аріана" як і раніше потребує допомоги.

Як повідомляє прес-служба омбудсмена в суботу, в п"ятницю, 11 грудня, Карпачова провела телефонну розмову з капітаном "Аріани" Геннадієм Вороновим.

"Геннадій Воронов в розмові з Ніною Карпачовою спростував повідомлення багатьох ЗМІ про те, що судно вже прямує в порт призначення: "Стоїмо на тому ж місці, тільки з тією різницею, що без піратів. Палива немає, і не знаємо, коли буде", - йдеться в повідомленні.

Капітан також підтвердив, що американський військовий фрегат доставив на борт "Аріани" паливо для дизель-генератора, продукти харчування і питну воду, а "військовий лікар провів перший медогляд членів екіпажу "Аріани" і визнав, що екстреної допомоги ніхто не потребує, хоча в тому або іншому ступені хворі всі".

Відповідаючи на питання Карпачової про самопочуття Лариси Салінської, у якої в полоні були найбільші проблеми зі здоров"ям, капітан повідомив, що зараз їй стало дещо краще: "Прямої загрози життю немає", - сказав Воронов, передає прес-служба омбудсмена.

У повідомленні також наголошується, що капітан "Аріани" попросив Уповноважену з прав людину звернутися до штаб-квартири Міжнародної профспілки транспортників (ITF), щоб в порту прибуття їх неодмінно чекав представник цієї організації.

Як повідомлялося, сомалійські пірати 2 травня в Аденській затоці захопили судно "Аріана" (прапор - Мальта, компанія-оператор "Alloceans Shipping Cо. LTD" (Греція). Всі 24 члени екіпажу - громадяни України.

У піратському полоні у однієї з двох жінок, які входять в команду, стався викидень і її стан критичний.

10 грудня, пірати звільнили "Аріану". За інформацією глави Служби зовнішньої розвідки Миколи Маломужа, компанія-оператор сплатила викуп у розмірі $2,8 млн.

Замдиректора департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Бороденков заявляв, що судно "Аріана" зі звільненими з піратського полону українцями, швидше за все, прибуде до Момбасу (Кенія).

11 грудня Служба зовнішньої розвідки України заявила, що порт прямування судна поки не визначений.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Звільнений екіпаж "Аріани" не може дістатись суші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути