Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 19:48

Освенцім опинився під загрозою затоплення

Нацистський концтабір Аушвіц-Біркенау (Освенцім) знаходиться під загрозою затоплення, повідомляється на сайті TheTelegraph. Підйом рівня води у Віслі може завдати серйозного збитку табору, який зараз є музеєм і меморіалом.

Ще в 1998 році був складений план зміцнення гребель на Віслі. Влада регіону визнає необхідність проведення робіт, проте не планує починати їх до 2010 року. Тим часом, директор музею Петро Цивінський (PiotrCywinski) заявив, що деякі цегляні і дерев"яні довоєнні споруди можуть розвалитися.

Цивінський оцінює вартість робіт з реконструкції музею майже в сто мільйонів доларів, що в двадцять разів більше, ніж щорічне фінансування Освенціма з боку держави.

У концентраційних таборах Аушвіце і Біркенау в роки Другої світової війни було вбито більше мільйона людей. Щорічно музей відвідують 500 тисяч чоловік. Він входить в список світової спадщини ЮНЕСКО, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Освенцім опинився під загрозою затоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути