Ексклюзиви
середа, 26 червня 2019 14:33

Чи залишать назви проспектам Бандери і Шухевича

Чи залишать назви проспектам Бандери і Шухевича
Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту на Степана Бандери Фото: Новинарня

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського просп. на Степана Бандери і просп. генерала Миколи Ватутіна на Романа Шухевича.

"Є всі законні підстави залишити назви обом проспектам. Рішення Окружного суду політичне. Так само, як і у Харкові. Бо повертати вулиці назву ката українського народу Георгія Жукова юридично не обґунтувано. Так само із боку звичайної логіки. Це позначиться лише на шансах політичних сил пройти у Раду. Бо виборці врахують цю спробу перекреслити перемоги декомунізації. Суд не змінює назв вулиць. Може лише зобов'язати раду зробити ті чи інші дії, якщо рішення набуде законної сили. Але подана апеляція. Тому це рішення лишається аналогом проекту, фактично його немає", - каже юрист Василь Мірошниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд повернув радянські назви столичним проспектам Бандери й Шухевича

У рамках реформи декомунізації 7 липня 2016 року Московський просп. став просп. Степана Бандери. За це проголосували депутати Київради. Влітку 2017-го просп. генерала Миколи Ватутіна перейменували на Романа Шухевича. Рішення депутати зустріли оплесками і вигуками "Слава Україні - Героям слава!".

Пакет законів про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів ухвалила Верховна Рада 9 квітня 2015 року. Документи забороняли радянську символіку, засуджували режими, відкривали архіви радянських спецслужб і борцями за незалежність України визнали Українську повстанську армію.

Зараз ви читаєте новину «Чи залишать назви проспектам Бандери і Шухевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути