четвер, 27 грудня 2012 02:38

ООН розкритикувала російський закон про заборону на усиновлення

ООН розкритикувала російський закон про заборону на усиновлення
Фото: obozrevatel.com

Організація Об'єднаних Націй закликала Росію не відмовлятися від практики усиновлення дітей іноземцями, повідомляє Agence France-Presse в середу 26 грудня.

"Ми закликаємо владу розробити розумний план національної соцзахисту, сприяючий зміцненню російських сімей, - заявив виконавчий директор ЮНІСЕФ (Дитячого фонду ООН) Ентоні Лейк. При цьому, за словами Лейка, одночасно" необхідно опрацювати альтернативні приміщенню дітей в сиротинці варіанти , включаючи постійний патронат, усиновлення на батьківщині і міждержавне усиновлення ". Благополуччя дітей, наголосив голова ЮНІСЕФ, є першочерговим завданням, і політичні спекуляції навколо нього неприйнятні.

Заява глави ЮНІСЕФ було оприлюднено після того, як днем ??26 грудня верхня палата російського парламенту схвалила закон, що забороняє громадянам Сполучених Штатів Америки всиновлювати російських дітей. Раніше цей документ, що вважається російському відповіддю на "Закон Магнітського", прийнятий у США, було схвалено і нижньою палатою російського парламенту.

З критикою законопроекту, що забороняє всиновлення російських дітей американцями, виступив, в числі інших, і ряд високопоставлених членів уряду РФ, включаючи і главу МЗС Сергія Лаврова, міністра освіти Дмитра Ліванова і віце-прем'єра Ольгу Голодец. Вони зокрема, вказали, що цей законопроект суперечить міжнародним угодам, підписаним Росією.

Зараз ви читаєте новину «ООН розкритикувала російський закон про заборону на усиновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути