Ексклюзиви
субота, 25 лютого 2012 17:40

Близько 400 вінничан просили мера згадати про совість
12

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

25 лютого о 12.00 у Вінниці на площі біля міськвиконкому пройшов мітинг, на якому близько 400 протестувальників вимагали повернути колишню транспортну систему. Адже по новій з 23 лютого значно скоротили кількість маршрутних таксі.

Організатори мітингу наголошували на його аполітичності, але у руках 20 учасників мітингу майоріли прапори громадської організації "Голос народу" та партії "Батьківщина".

Спікери закликали не миритися з існуючою транспортною системою.

"Злочинна влада працює не для народу, а для себе. Одна людина викупить це ТТУ, і буде працювати, як треба, а люди будуть без роботи. Всіх водіїв маршруток безжально скоротили, таксопарк стоїть без роботи. Дуже шкода, що звичайні люди нікому не потрібні", - сказав головний механік Вінницького таксомоторного парку Володимир Іщенко.

Протестувальники тримали у руках плакати "Старе місто вимагає повернути 7А, 14, 21, 43, 56, 69", "Вова, де ж Совість?", "Шановний Володимире Борисовичу, залиш людям Право Вибору!", "Гройсман, не лізь у наш гаманець!" та інші.

"Гройсман - людина, яка сміється над нами. Придумує усякі експеременти, і все йому сходить з рук. Я особисто подавав на нього 20 звинувачень у злочинах. І чим це закінчилось? Нічим. Потрібно разом виступати проти нього", - наголошував громадський діяч та юрист Валерій Палій.

Лунали думки про відкликання мера та депутатів міськради, які не виправдали довіри вінничан. Особливо  обурювались відсутністю нормального транспортного зв'язку у віддалених районах міста. Говорили також про те, що Гройсман знущається, коли говорить про зниження цін на транспорт, адже на літо заплановане підвищення тарифу у міському електротранспорті з 1,25 до 1,50 грн.

"Люди, одумайтесь! Коли звучав "Гімн України" хтось розмовляв по телефону, хтось - одне з одним. Якщо ви громадяни України, шануйте свій гімн! Якщо ви прийшли по добрій волі, а не за гроші, то ведіть себе достойно. На цьому акції не закінчаться! Ми доб'ємося свого! Підтримуйте активну молодь!", - закликав представник Автономного опору.

Коли гімн прозвучав удруге, більшість чоловіків зняли шапки та тримали руку на серці. Дехто підспівував.

На закінчення мітингу всі проголосували за резолюцію, в якій вказано, що вінничани вимагають повернути колишній графік руху транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Близько 400 вінничан просили мера згадати про совість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути