понеділок, 07 березня 2022 13:47

Окупанти масово здаються у полон - Генштаб

Окупанти масово здаються у полон - Генштаб
Війна РФ проти України: оперативна інформація станом на 12 добу. Фото: obozrevatel

Триває дванадцята доба протистояння російському воєнному вторгненню.

Противник зосереджує свої зусилля на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил.

Окупант не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

На Поліському напрямку окупант зосереджує зусилля на оточенні Києва. На основних напрямках відзначається зосередження в районі н.п. Гостомель до двох БТГр; в районі Бучі – до трьох БТГр, посилених танковими підрозділами; в районі Бородянки – до двох БТГр; в районі Ситняків – до двох БТГр.

На окупованих територіях ворог намагається встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою терору місцевого населення.Триває підготовка окупантів до наступу на Вишгород. Ворог здійснює підготовку до відновлення наступу у напрямках: на Гостомель, Ірпінь, Стоянка.

На Сіверському напрямку противник силами підрозділів зі складу двох загальновійськових армій та танкової дивізії Центрального воєнного округу, основні зусилля зосередив на напрямках: Бровари – до двох БТГр; в районах Семенівка, Мена, Бобровиця – до трьох БТГр; Бориспіль - до чотирьох БТГр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає жодного коридору, щоби перезмінити працівників ЧАЕС - мер Славутича

Загарбник намагається забезпечити тактичну перевагу в Броварському і Бориспільському районах. Здійснює спроби встановити контроль над Черніговом та зосереджують підрозділи 41-ї загальновійськової армії Центрального воєнного округу біля його південних околиць.

Намагаються здійснити підготовку до наступу на Суми.

На Слобожанському напрямку противник силами підрозділів танкової армії, двох загальновійськових армій та армійського корпусу намагається продовжити наступ у напрямку на Дніпро. Основні зусилля зосереджує на напрямках Канева, Дніпра та Сєверодонецька. Здійснює перегрупування для продовження наступу на визначених напрямках з метою взяття під контроль Канівської ГЕС.

На Донецькому напрямку противник силами до семи БТГр продовжує наступальні дії у напрямках міст Дніпро та Запоріжжя, з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області. Незважаючи на великі втрати, просувається у напрямку Волновахи. Окупанти здійснювали спроби прорвати оборону в районі Старомлинівки, а також захопити Зачатівку, проте понесли значні втрати та відійшли в район Любимівки.

Одночасно ворог намагається прорвати оборону міста в районах зах. околиці Маріуполь, Старий Крим. Успіху не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупований Енергодар прощається із вбитими захисниками Запорізької АЕС

На Таврійському напрямку загарбник силами до 17 БТГр утримує рубежі в Херсонській області. Основні зусилля зосереджує на напрямках: Миколаїв – до двох БТГр, Вознесенськ – до двох БТГр, Білгород-Дністровський – до БТГр, Запоріжжя – до чотирьох БТГр; Маріуполь – до трьох БТГр.

Противник здійснює перегрупування військ для подальшого наступу на місто Запоріжжя. Терміново відновлює злітно-посадкову смугу на аеродромі Мелітополь.

На Бессарабському напрямку противник активних дій не здійснює, але військовослужбовці оперативної групи російських військ у зоні безпеки самопроголошеної ПМР перебувають у підвищеному ступені бойової готовності.

Незважаючи на велику кількість військ окупанти мають низький морально-психологічний стан. Зазнаючи втрат, підрозділи противника втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон Захисникам України і цивільному населенню.

Група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала до України, щоб розслідувати колективний міжнародний позов проти воєнних злочинів Російської Федерації. Дії російської сторони підпадають під юрисдикцію суду, дав зрозуміти у четвер головний прокурор трибуналу Карім Хан.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти масово здаються у полон - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути