пʼятниця, 04 листопада 2011 09:43

Одномісячна дитина в Нігерії стала чиновником і отримує зарплату

Одномісячна дитина в Нігерії стала чиновником і отримує зарплату

Влада Нігерії виявила серед громадян, які перебувають на держслужбі та одержують зарплату чиновника, одномісячну дитину. Про це повідомляє 3 листопада Agence France-Presse.

Влада виявила малолітнього чиновника в ході операції по пошуку "мертвих душ" серед держслужбовців. Як виявилось, немовля числилось серед співробітників уряду штату Замфара. Крім того, за документами, в дитини є диплом про вищу освіту.

За фактом події порушено кримінальну справу про привласнення державних коштів.

За словами представника місцевої влади Гарбо Гаяма, випадок в Замфарі пов'язаний з поширеною практикою, за якою чиновники заповнюють платіжні відомості на своїх дружин і дітей. У серпні в Нігерії було виявлено ще одне немовля - цього разу п'ятимісячне - яке офіційно отримувало зарплату від місцевих органів влади.

Основне населення Замфара складають мусульмани. З 1999 року в цьому регіоні набули чинності норми шаріату, згідно з якими за крадіжку ампутується рука. Однак за цей час, за даними AFP, в штаті не було винесено жодного вироку за корупцію. У 2001 році в Замфара позбулися рук двоє викрадачів худоби, що викликало звинувачення в жорстокості з боку міжнародного співтовариства.

Зараз ви читаєте новину «Одномісячна дитина в Нігерії стала чиновником і отримує зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути