Ексклюзиви
понеділок, 11 січня 2016 14:15

ОБСЄ зафіксувала 32 танки бойовиків біля лінії зіткнення

ОБСЄ зафіксувала 32 танки бойовиків біля лінії зіткнення
ОБСЄ зафіксувала 6 танків біля підконтрольної самопроголошеній ЛНР Шимшинівки і 26 танків у районі Круглика

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 6 танків біля підконтрольної самопроголошеній ЛНР Шимшинівки і 26 танків у районі Круглика, що є порушенням відповідних ліній відведення, передає УНН з посиланням на прес-службу СММ ОБСЄ.

"Спостерігачі зафіксували наступне озброєння: 6 танків біля підконтрольної ЛНР Шимшинівки (27 км на південний захід від Луганська) і 26 танків у районі підконтрольного ЛНР с. Круглик (31 км на південний захід від Луганська). Наявність цього озброєння в даних територіях поза місць складського зберігання є порушенням відповідних ліній відведення", - повідомили у прес-службі.

Окрім того, за інформацією прес-служби, Спостерігачі також бачили важке озброєння в районах за межами відповідних ліній відведення: 10 гаубиць, ("Гвоздика" 2С1, 122-міліметрових) біля підконтрольної ЛНР Олексіївки, 31 км на південний захід від Луганська.

На декількох непідконтрольних уряду територія чули численні вибухи.

"За оцінками спостерігачів місії, це були навчання з бойової стрільби. Біля Шимшинівки (27 км на південний захід від Луганська) спостерігачі чули 15 вибухів після пострілів з танка, а також тривалі черги з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї впродовж 42 хвилин за 1,5 км на захід від місцезнаходження патруля. В Алчевську (40 км на південний захід від Луганська) - 20 вибухів за 10 км на північний схід і 20 вибухів за 3 км на схід. У Олексіївці (31 км на південний захід від Луганська) – чотири вибухи після пострілів з важкої артилерії за 10 км на південний схід", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала незначну кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ зафіксувала 32 танки бойовиків біля лінії зіткнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути