Ексклюзиви
субота, 31 березня 2012 16:34

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Громадськість вимагатиме від ГПУ відкритого процесу над миколаївськими вбивцями

Громадськість вимагатиме від ГПУ відкритого процесу над миколаївськими вбивцями
Суспільство вимагає найсуворішого покарання. Фото: segodnya.ua

Найкращим "пам'ятником" для Оксани Макар буде найсуворіше покарання вбивць. Таку думку у коментарі Gazeta.ua сьогодні на похоронах дівчини висловила Людмила Ринденко, член ініціативної групи "Громада проти беззаконня", яка стихійно виникла після трагедії з дівчиною.

"Найкращим пам'ятником для Оксани і пам'яттю про неї буде процес над її вбивцями, який має закінчитися найсуворішим покаранням. Щоб це сталося, ми будемо відслідковувати ситуацію. Біда зібрала нас разом. Зараз ми направили запит у Генпрокуратутру з вимогами громади зробити судовий процес відкритим", - каже Людмила.

Щоб запобігти подібних трагедій у майбутньому мер Миколаєва Володимир Чайка збирається вжити певних мір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксану Макар поховали поряд з меморіалом загиблим воїнам Другої світової

"У нас у місті готуються заходи, які спрямовані на посилення контролю виховання наших дітей. В першу чергу це волонтери, які мають доносити дітям в класи і в молодіжні колективи, що наркоманія — це зло, що п'янство, через яке може статися злочин, — це зло. Сьогодні в місті Миколаєві ми прийняли рішення, що дітям до 18 років було заборонено навіть підходити до спиртних напоїв у магазинах, щоб наші продавці і ті, хто володіє таким бізнесом, розуміли, яка відповідальність ляже на них - аж до закриття цих закладів. Волонтерство має визначити свідомість тих, хто хоче захистити суспільство, наших дітей та молодь", - сказав Чайка після церемонії прощання з Оксаною Макар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попрощатися з Оксаною Макар прийшли близько тисячі людей

Також він зазначив, що вже 2 роки намагається переконати депутатів міськради у необхідності введення комендантської години.

"Це не та комендантська година, яка порушить демократичні принципи і свободи людей. Існує закон про виховання сім'ї. В ньому потрібно чітко визначити: дитина до 16 років не повинна з'являтися на вулиці після 22.00. Це має стати принципом і в нашому місті і в нашій державі. Я буваю за кордоном, повірте після 22.00 "малолєток", окрім можливо якихось скінхедів, на вулицях немає. І коли кажуть: "Ви порушуєте права дітей", я кажу: "Ні, ми захистимо права дітей", - додав Чайка.

Зараз ви читаєте новину «Громадськість вимагатиме від ГПУ відкритого процесу над миколаївськими вбивцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути