Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2009 11:27

Обама бачить "промінчик надії"

Обама бачить "промінчик надії"
Президент США Барак Обама в інтерв"ю програмі CBS "60 хвилин" заявив, що американська фінансова система все ще може вибухнути після провалу великих банків, і якщо уряд не намагатиметься зменшити ризики, то можуть виникнути "великі проблеми".

Обама сказав, що коли вступав на посаду, то не очікував опинитися свідком такого різкого економічного спаду, зокрема, втрати робочих місць.

На питання, як він вважає, коли може закінчитися економічна криза, Обама заявив, що вже є "промінь надії". Це відбудеться тоді, коли відновляться кредити з низькими процентними ставками та піде іпотечне фінансування, "яке дасть можливість відчути зміни на ринку житла і стабілізувати ситуацію".

"Долар, як і раніше, тримається міцно, тому що люди все ще купують казначейські векселі. Вони вважають, що це найбільш безпечні інвестиції. Але якщо ми не отримаємо підтримку з цього питання, а також не почнем розраховувати наші довгострокові прогнози дефіциту, у певний момент люди перестануть купувати казначейські векселі".

Президент вступився також за міністра фінансів Тімоті Гейтнера, який підпав під обстріл критиків за те що, не зміг блокувати щонайменше $165 млн, які було виплачено у якості премій працівникам найбільшої страхової компанії American International Group (AIG). Вона отримала ці мільярди як державну допомогу.

Також Обама не оминув кризу в автомобільній промисловості. Він визнав, що вкладати сьогодні в автомобільну промисловість - ще менш популярний крок, ніж класти гроші на депозити, пише TheTelegraph.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обама бачить "промінчик надії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути