вівторок, 27 жовтня 2009 13:44

Обама розповів, як підтирає після Буша

Обама розповів, як підтирає після Буша

Президент США Барак Обама звернувся до своїх політичних прихильників та противників з виправданнями своєї діяльності. На його переконання, чутливість не означає відсутність жорстких підходів, цитує слова американського президента агенція Reuters.

Промову Обама виголосив у Маямі, де збільшив фінансування кандидатів від демократичної партії на $1,5 млн на виборах 2010 року. В цій передвиборчій кампанії демократи мають за мету знайти більше підтримки в Палаті представників та Сенаті.

За останні тижні поки його критикував дехто з правих, йшлося навіть про створення карикатурного постеру з гітлерівськими вусами. Тоді Обама заявив, що деякі його прихильники є занадто емоційними.

"Я намагався пояснити, якщо я чутливий (ліберальний), це не означає, що я не жорсткий. Я не буду критикувати та уникати когось, бо на разі маю продовжувати йти вперед і керуватися тими речами, які, як ми знаємо, мусять бути зроблені, але на жаль не були до кінця завершеними", - сказав він.

Обама досить жорстко оцінив слова тих критиків-республіканців, котрі, як він наголосив, не допомагали вирішувати наболілі питання, коли ще республіканська партія була при владі у Білому домі.

"Останнім часом я маю відчуття ніби дехто дуже набруднив. Я взяв свою швабру і чищу нею підлогу. А люди, які зробили той безлад, кажуть мені, що ти не так швидко вправляєшся зі шваброю. І що прибираєш не так. І це - соціалістична швабра", - розповів Обама.

Президент Штатів використав свої промови ще на двох політичних зустрічах в Маямі, аби спростувати думки деяких політичних критиків, що він має скромні досягнення за дев"ять місяців перебування в офісі Білого дому.

Обама навів приклади своїх законодавчих досягнень, почавши з $787 млрд економічних заохочень створених, щоб зупинити падіння американської економіки. Але республіканці все ж стверджували, що було зроблено надзвичайно мало для припинення майже 10-відсоткового росту безробіття в США.

Американський керманич перерахував деякі важливі проблеми, які він вирішив: переглянув вето Буша на використання бюджетних коштів у дослідженнях стовбурових клітин, розглянув пункти в законодавстві щодо зрівнювання у зарплатні чоловіків та жінок. Також заборонив усі житлові афери, посилюючи регулювання кредитної системи та державної перебудови в охороні здоров"я.

Щодо міжнародних кроків, то Обама пообіцяв вивести американські війська з Іраку та виробити нову стратегію в Афганістані.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обама розповів, як підтирає після Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути