середа, 15 жовтня 2008 13:22

Оголошена евакуація таїландців з Камбоджі

Уряд Таїланду оголосив про евакуацію своїх громадян з сусідньої Камбоджі у зв"язку з різким загостренням двосторонніх відносин. Як повідомляє агентство Reuters, про це заявив міністр закордонних справ Таїланду Сомпонг Аморнвіват (SompongAmornvivat).

В середу, 15 жовтня, дві сторони вступили в перестрілку на камбоджійському для Таїланду кордоні в районі спірного храму Преахвіхі (PreahVihear). За словами представника камбоджійської армії, війська Таїланду зробили спробу проникнути на суміжну територію, але були зупинені.

Раніше Камбоджа звинуватила Таїланд в нарощуванні військового угрупування. Бангкок направив в район конфлікту танки, які вже знаходяться, за словами Камбоджі, за 50-60 метрів від спірної території. Таїланд офіційно не коментує повідомлення про перекидання військ.

Тим часом представник армії Таїланду заявив, що в результаті перестрілки був убитий камбоджійський військовослужбовець і отримали поранення таїландці.

Кореспондент агентства Reuters в зоні конфлікту підтвердив, що перестрілка з використанням ручних гранатометів і стрілецької зброї продовжувалася близько десяти хвилин. Фотокореспондент FrancePresse передав інформацію про здачу в полон близько десяти солдатів, але не зміг уточнити їхню приналежність, повідомивши спочатку про камбоджійських військовослужбовців, а потім про таїландських.

Камбоджійські власті пред"явили ультиматум армії Таїланду, вимагаючи вивести її підрозділи із спірної території до полудня вівторка, 14 жовтня. Проте Бангкок відмовився йти на поступки.

Зараз ви читаєте новину «Оголошена евакуація таїландців з Камбоджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути