середа, 17 грудня 2014 13:27

"Нинішня ситуація в Росії - це шок" - Слава Рабінович

"Нинішня ситуація в Росії - це шок" - Слава Рабінович
gordonua.com

У Росії зараз неймовірних масштабів економічний шок. На відміну від 2008 року, він викликаний не глобальною кризою у світі, а створеним керівництвом Росії, - розповів в інтерв'ю журналу "Країна" російський фінансист і бізнесмен Слава Рабинович.

"Ця криза ставить країну поза міжнародного правового поля і, як результат, - поза світовою економічною, фінансовою та торговельною системами. Що з цього вийде - не знаю, тому що ніхто ніколи не проводив таких експериментів. Ні в дореволюційній царській Росії, ні за часів СРСР, ні в пострадянській Росії, країна ще не перебувала у кризі одночасно на всіх рівнях. Окрім, мабуть, 1917 року. За останні два десятиліття, включаючи 14 років правління Путіна, Росія інтегрувалася в систему світової торгівлі та економіки. Раптом її зупиняють і в протягом декількох днів розгортають на 180 градусів. Все це доповнюється імпортозалежність практично у всіх галузях. Навіть в експортній — нафтогазовій. У ній використовують велику кількість імпортного обладнання. Тому з точки зору економіки нинішня ситуація - це шок. Її наслідки поки що не проникли у всю глибину економіки, як і девальвація рубля. Реальний ефект стане відчутний через три-шість місяців. Може статися повний колапс економіки Росії та її фінансової системи. Тріщини вже помітні", - сказав фінансист.

Як криза в Росії вплине на світову економіку і що з Росією буде далі, читайте в новому випуску журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Нинішня ситуація в Росії - це шок" - Слава Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути