Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2010 18:59

Нові долари можуть з"явитись в Україні за місяць (ФОТО)
12

21 квітня в США представлять купюру номіналом 100 доларів нового зразка. Вона має більше ступенів захисту. Вже за місяць українці можуть побачити нову банкноту, - кажуть у банку "Фінанси і кредит".

"Все буде залежить від уряду США. Якщо вони почнуть масовий випуск нової банкноти, закриють друк старих купюр, вже за місяць українці можуть побачити нову банкноту", - каже Gazeta.ua голова правління банку "Фінанси і кредит" Володимир Хливнюк.

В Україні декілька банків постачають валютну готівку з-за кордону. Вони розмитнюють і продають її та решті банків.

"Долари до України щодня завозять пасажирським літаком з Нью-Йорка, Франкфурта чи Відня. Щодня 20-40 мільйонів доларів готівки", - додає Володимир Хливнюк.

Раніше дизайн купюр був симетричний, нині - асиметричний. Банкноти не матимуть білих полів. Вся банкнота, включно з місцями, де нема малюнку, буде зеленого кольору. До офіційного представлення розробники тримають в секреті усі особливості захисту.

Банкноти старого зразку будуть в обігу одночасно з новими.

Вперше стодоларові купюри були випущені федеральним урядом США 1862 року. За всю історію свого існування, купюра номіналом $100 міняла вигляд понад більше 10 разів. Востаннє – 1996 року. Три чверті всієї доларової готівки циркулює поза межами США.

Долари США є найпопулярнішими у фальшивомонетників - 90% усіх підробок. Фальшують купюри великого номіналу. Тому першою оновлять 100-доларову банкноту. Далі - $50 та $20.

Також збираються увести в обіг купюру $200. Поки що у вільному обігу знаходяться банкноти у 1,2, 5, 10, 20, 50 та 100 доларів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Нові долари можуть з"явитись в Україні за місяць (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути