вівторок, 06 березня 2018 11:28

Новак розповів, скільки коштуватиме проїзд платними дорогами в Україні

Новак розповів, скільки коштуватиме проїзд платними дорогами в Україні
В Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна перевищувати 10 євроцентів.

Виконуючий обов`язки голови "Укравтодору" Славомір Новак повідомив, що проїзд концесійними дорогами в Україні буде дешевшим, ніж у країнах Євросоюзу.

Очільник Державного агентства автомобільних доріг вважає, що в Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна перевищувати 10 євроцентів, пише РБК-Україна.

Новак розповів, що українське законодавство не підготовлене для безперешкодного будівництва концесійних доріг. Адже для підписання відповідного договору з потенційним інвестором потрібно внести зміни в ряд законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман обіцяє хороші дороги в Україні через 3-5 років

"Комітет Верховної Ради з питань транспорту прийняв від нас проект з необхідними змінами. Як відомо, 27 лютого цей закон був прийнятий Верховною Радою 233 голосами. Приміром, ми прописали у змінах необхідний механізм державних компенсацій приватному інвестору в разі, якщо не буде забезпечено мінімально необхідний трафік руху автомобілів, який би дозволив інвестору окупити свої витрати. Без гарантії такої компенсації в концесійний проект не зайде жоден приватний інвестор. Після прийняття цього законопроекту ми готові оголошувати конкурс з пошуку концесіонера. Будемо проводити переговори. Концесія - це завжди переговори, а не тендер", - сказав Новак.

Однак, в.о. голови "Укравтодору" не дав ствердної відповіді про те, які концесійні дороги в Україні є пріоритетними.

"Є кілька проектів концесійних доріг, які ми повинні оцінити. Наприклад, будівництво біля Львова паралельної дороги траси Київ - Чоп. Що стосується траси Біла Церква - Київ, то її перевагою є велика інтенсивність руху. Тому цей проект може бути цікавим для концесіонера", - розповів Новак.

Верховна Рада України прийняла закон, що дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.

Зараз ви читаєте новину «Новак розповів, скільки коштуватиме проїзд платними дорогами в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути