Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 11:32

Небачені хуртовини, сильний вітер і ожеледиця – яким буде перший день весни

Автор: 29palms
  1 березня очікують сильні хуртовини і ожеледицю
1 березня очікують сильні хуртовини і ожеледицю

Внаслідок впливу активних циклонів у окремих областях України 28 лютого - 1 березня очікуються сильний сніг, хуртовини, ожеледиця, сильний вітер. У Карпатах - лавинна небезпека.

Про це повідомляє ДСНС.

"28 лютого на дорогах ожеледиця. У південній, східній частині та більшості центральних областей пориви вітру 15-20 м/с, вдень у Приазов'ї місцями 25 м/с. Вночі в Сумській, Полтавській та Харківській областях, вдень в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях місцями сильний сніг, хуртовини", - йдеться у повідомленні.

1 березня у південних, східних та більшості центральних областей пориви вітру 15-20 м/с, в Приазов'ї місцями 25-27 м/с, хуртовини. У Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській та Донецькій областях сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети. На дорогах країни ожеледиця.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельної та морської галузі у більшості областей країни (крім західних).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розповіла, коли в Україну прийде потепління

Сьогодні, 28 лютого, у горах Івано-Франківської області та на високогір'ї Закарпатської області зберігається 3 рівень сніголавинної небезпеки.

В останній день лютого через погіршення погодніх умов перекривають траси. Сніг та сильний вітер утворив на дорогах перемети. Вантажний транспорт не пускають до великих міст.

Країну атакують два циклони, тому негода буде по всій Україні, а на заході очікується різке похолодання.

В останній день зими в західних областях місцями невеликий сніг, температура вночі -14...- 9°С, у Карпатах і на Прикарпатті до -22°С, удень -9...-14°С.

Зараз ви читаєте новину «Небачені хуртовини, сильний вітер і ожеледиця – яким буде перший день весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути