Ексклюзиви
неділя, 07 квітня 2024 11:00

Кілька тисяч "вагнерівців" підпорядкують Кадирову - ISW

Кілька тисяч "вагнерівців" підпорядкують Кадирову - ISW
Колишні "вагнерівці" увійдуть до підрозділу "Ахмат" Рамзана Кадирова. Фото: ukrinform.ua

Близько 3 тис. "вагнерівців" приєднаються до підрозділу "Ахмат" лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Він оголосив про успішні переговори між командуванням "Ахмата" і групи "Вагнера". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

З боку кадирівців у переговорах брав участь командир спецназу "Ахмат" та заступник командувача 2-м армійським корпусом так званої ЛНР Апті Алаудінов, а "вагнерівців" представляв Олександр Кузнєцов.

Міноборони Росії вже нібито виділило необхідну кількість вакантних місць у складі "Ахмат" для розміщення "вагнерівців" і ті можуть приступити до виконання бойових завдань після вирішення всіх організаційних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі залишається тисяча "вагнерівців" - британська розвідка

Аналітики вважають, що згадка Кадирова про міноборони РФ вказує на те, що ці елементи "Вагнера" будуть підпорядковані саме міністерству, а не Росгвардії. Його заява формалізує полювання міноборони, яке тривало з 2023 року, на ті елементи ПВК, що залишилось.

"Раніше ISW оцінювало, що МО Росії розпочало кампанію в початку-середини 2023 року, яка мала на меті пряме підпорядкування сил "Вагнера" МО Росії. ISW також оцінило, що померлий фінансист групи "Вагнера" Євген Пригожин і персонал "Вагнера" почали заколот у червні 2023 року на знак протесту проти зусиль Міноборони Росії консолідувати контроль над силами "Вагнера". Передача особового складу групи до підрозділів спецназу "Ахмат" викликала певну критику з боку пов'язаних з "Вагнером" нерегулярних формувань, таких як диверсійно-штурмова розвідувальна група "Русич", яка звинуватила цих представників особового складу "Вагнера" у продажі російському МО", - йдеться у повідомленні.

Один з російських блогерів також звинуватив Кадирова в перебільшенні кількості переданого персоналу групи "Вагнера". За його словами, більшість найманців ненавидять Кузнєцова та перебувають в Африці. Водночас кремлівські мілблогери вказують, що у бойовиків ПВК було два варіанти: зберегти свою минулу образу або піти служити російській державі

"Один пов'язаний з Кремлем мілблогер стверджував, що колишні війська "Вагнера" раніше сформували загін "Камертон" під командуванням спецназу "Ахмат" і що міноборони Росії не забороняло цьому загону використовувати символіку, мережі та системи управління "Вагнером", - додають аналітики.

До тимчасово окупованого Криму прибули багато нових російських військових. Серед них помітили чоловіків з маркуванням сумнозвісної приватної військової компанії "Вагнер". Про це повідомляє партизанський рух "АТЕШ".

За даними агентів руху, "вагнерівців" помітили у Джанкої.

Зараз ви читаєте новину «Кілька тисяч "вагнерівців" підпорядкують Кадирову - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути