Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 08:17

Ненсі Рейган підтримала Маккейна на посаду президента США

Колишня перша леді США Ненсі Рейган заявила про підтримку кандидатури сенатора-республіканця Джона Маккейна на посаду президента США. "Я вважаю, що послужний список і досвід Джона добре підготували його до того, щоб він став нашим наступним президентом", - мовиться в заяві Ненсі Рейган.

Увечері у вівторок Маккейн прибув до будинку Ненсі Рейган у передмісті Лос-Анджелеса (штат Каліфорнія), де їх зустріч пройшла за закритими дверима. З"явившись потім разом з Маккейном перед журналістами, 86-річна вдова президента США Рональда Рейгана повідомила, що сенатор, "очевидно, є кандидатом від партії".

Маккейн у відповідь подякував колишній першій леді США за підтримку, заявивши, що "президент Рейган і пані Рейган залишаються для нас всіх натхненням як приклад почесного і мужнього служіння країні".

Маккейн достроково заручився необхідною йому підтримкою делегатів республіканського партійного з"їзду і буде офіційно оголошений претендентом від партії на Білий дім на початку вересня.

Что стосується демократів, то зараз Барак Обама має в своєму розпорядженні голоси 1602 делегатів, а Хілларі Клінтон - голосами 1497 делегатів. Для офіційного висунення як кандидат на посаду президента США Обамі та Клінтон потрібно 2025 голосів.

У передвиборному штабі Маккейна повідомили, що на сьогоднішній день про підтримку кандидатури Маккейна офіційно заявили нинішній президент США Джордж Буш-молодший і його батько, екс-президент США Джордж Буш-старший.

Кандидатуру Маккейна офіційно підтримали також чотири колишні держсекретарі США.

Про свою підтримку Маккейна заявив також 21 сенатор в нинішньому складі сенату США і 48 членів палати представників американського конгресу поточного скликання.

Виражаючи вдячність Ненсі Рейган, Маккейн підкреслив, що підтримка дружини Рональда Рейгана "це найважливіший вираз упевненості в моїй здатності очолити партію, який я тільки міг отримати", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Ненсі Рейган підтримала Маккейна на посаду президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути