субота, 19 травня 2018 10:36

"Не слід вбивати себе за ґратами" - Джемілєв звернувся до політв'язнів

"Не слід вбивати себе за ґратами" - Джемілєв звернувся до політв'язнів
Мустафа Джемілєв: "Росія не та країна, в якій можна розраховувати на гуманність". Фото: Цензор.НЕТ

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв проситиме політв'язнів Кремля Володимира Балуха і Олега Сенцова припинити голодування.

"Я не думаю, що слід вбивати себе за ґратами. Вони молодці, що оголосили голодування та протримали його певний час, адже це мобілізувало суспільство. Однак п'ять днів тому я говорив із Балухом і сказав йому: "Я пишаюся тобою, але ти мусиш вийти звідти живим. Росія не та країна, в якій можна розраховувати на гуманність. Те саме я хочу сказати й Сенцову", - розповів Джемілєв під час візиту в Торонто, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романа Сущенка можуть звільнити влітку

На думку Мустафи Джемілєва, голодування мають сенс лише, коли про них стає відомо широкій громадськості. Тобто вони використовуються для привернення уваги.

Варто зазначити, що понад 300-денне голодування, яке витримав Мустафа Джемілєв під час одного зі своїх ув'язнень в СРСР, досі вважається найдовшим у світі. Воно отримало величезний світовий розголос і дозволило винести обговорення утисків кримських татар на значно вищий рівень.

Незаконно засуджений в Росії режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців, яких утримують в Росії та анексованому Криму. Активіст Володимир Балух, засуджений в окупованому Криму, 19 березня оголосив голодування на знак протесту проти рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «"Не слід вбивати себе за ґратами" - Джемілєв звернувся до політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути