Ексклюзиви
понеділок, 13 квітня 2009 14:55

Назвали кращих авторів дитячих творів в Україні

Назвали кращих авторів дитячих творів  в Україні

Цього року вперше за час існування урядової Премії імені Лесі Українки визначили переможця у номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва". Комітет з присудження винагороди під головуванням Віце-прем"єр-міністра України Івана Васюника обрав переможця з чотирьох претендентів. Премію отримав художній фільм "Прикольна казка" режисерів Р.Ширмана та О.Фетісової.

У номінації "Літературні твори" одноголосно перемогла письменниця Тамара Коломієць і її збірки віршів "Де ховає сонце роси" та "Найперша стежечка".

Художник Владислав Єрко став першим у номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва".

Національний академічний драматичний театр імені І.Франка отримав більшість голосів у номінації "Театральні вистави" за виставу "Кайдашева сім"я" за твором І.Нечуя-Левицького.

"Можна говорити про продовження прогресу в книговидавництві. Адже цього разу, як і в попередні роки, є з чого вибирати. На жаль, зовсім інша ситуація склалася в кінематографі. І це стосується загальної тенденції в мистецтві. Урядові премії могли б стати непоганим стимулом для українських митців," – підкреслив І.Васюник.

Кожен з переможців отримає по 10 тисяч гривень.

Під час засідання члени Комітету також підтримали пропозицію щодо необхідності збільшення суми грошової винагороди. Це зможе підняти престиж урядової Премії ім. Лесі Українки.

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва отримала статус урядової 14 січня 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кращих авторів дитячих творів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути