Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 18:16

Націоналісти вшанували Героїв Небесної сотні
14

20 лютого у Києві провели акції пам'яті і молебень по загиблим Героям Небесної сотні.

Офіційні заходи почались на місці розстрілів на вул. Інституській уранці. Кількадесят активістів розвісили на деревах різнокольорових паперових янголів. Об 11:00 до них долучились перехожі.

О 13:00 вшанувати Героїв Небесної сотні прийшли представники правих сил: "Свободи", "Правого сектору", "С14" та "Національного корпусу". Їх близько 50 осіб з трьома партійними та українськими прапорами.

Лідер "свободівців" Олег Тягнибок, народний депутат Андрій Іллєнко, Андрій Тарасенко з "Правого сектору" та Родіон Кудряшов з "Нацкорпусу" покладають квіти та стають на коліна перед портретами загиблих.

Лідер "Свободи" Олег тягнибок та "Правого сектор" Андрій Тарасенко біля народного меморіалу героїв Небесної сотні
Фото: Андрій Жигайло
Кияни несуть квіти до меморіалу героїв Небесної сотні
"Тиха акція" - вшанування героїв Небесної сотні
Активісти правих сил біля меморіалу Небесної сотні на вул. Інститутській
Активісти правих сил біля меморіалу Небесної сотні на вул. Інститутській

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освятили місце під музей Майдану

"Цих хлопців потрібно пам'ятати. Ми на Майдані втратили 19 "свободівців". Вони поклали свою голову тут, захищаючи своє право на вільну державу. Це той цвіт нації, який хотів змін у країні, - каже лідер "Свободи" Олег Тягнибок. - Українська влада досі не знайшла вбивць, хоча пройшло чотири роки. Тому що відповідальність вони перекладають одне на одного".

Автор: Андрій Жигайло
  Лідер "Свободи" Олег Тягнибок
Лідер "Свободи" Олег Тягнибок

"Владі вдалось обдурити людей і дискредитувати саме поняття "революція", оскільки насправді революція не відбулась, бо державну систему не було змінено. В широкому розумінні національна революція триває досі і поки що не досягла своєї мети, а протести на Майдані були лише її першим етапом", - каже Андрій Тарасенко.

Починається молебень на місці музею Майдану. Його читають 7 священників. Освячують котлован напроти виходу з метро Хрещатик.

Частина активістів після спілкування йдуть до колонної зали Київської міської адміністрації на Хрещатику. Там організували зустріч учасників Майдану.

4 роки тому на вул. Інститутській в Києві стався розстріл мітингувальників бійцями спецпідрозділу "Беркут". Загинуло 48 протестувальників та 4 силовиків. Більш як тисяча дістали поранення, сотні заарештували та піддали тортурам.

Указом президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року 20 лютого встановлено Днем Героїв Небесної сотні. З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінений хід історії нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти вшанували Героїв Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути