четвер, 15 квітня 2021 15:17

НАБУ та Британія спільно боротимуться з корупцією в Україні

НАБУ та Британія спільно боротимуться з корупцією в Україні
Мелінда Сіммонс обговорила з Ситником результати розслідувань щодо української корупції. Фото: nabu.gov.ua

15 квітня Україна та Великобританія підписали меморандум про посилення співпраці у сфері обміну інформацією для боротьби з організованою корупційною злочинністю.

Документ є продовженням започаткованої 2015 року співпраці між британським урядом і НАБУ. Крім того, меморандум регулює питання міжвідомчої співпраці, зокрема у сфері міжнародно-правових запитів, повідомляє пресслужба НАБУ. Він також визначає порядок надання НАБУ технічної допомоги: обладнання, навчання та надання експертної підтримки.

"Технічна допомога, надана НАБУ урядом Великобританії, дає змогу детективам отримати необхідні й вагомі докази, а також підвищує ефективність здійснення розслідувань. Оскільки українська корупція залишає свій слід у багатьох країнах", - заявив директор НАБУ Артем Ситник.

Під час візиту до НАБУ посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс обговорила із Ситником і його першим заступником Гізо Углавою результати розслідувань щодо української корупції.

"Зацікавленість із боку G7 до боротьби з корупцією в Україні залишається високим. Ми тримаємо руку на пульсі подій навколо інших антикорупційних органів у країні", - зазначила Сіммонс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОАСК став символом тотальної корупції судової системи - нардеп

У Євросоюзі вважають, що процес реформ в Україні гальмує широко поширена корупція. Про це йдеться у звіті глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля. Віцепрезидент Єврокомісії підкреслив у доповіді, що "від контрабанди виграють тільки злочинці та олігархи".

Зараз ви читаєте новину «НАБУ та Британія спільно боротимуться з корупцією в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути