понеділок, 29 липня 2013 15:01

На сторіччя смерті Лесі Українки кожного закликають принести квіти до її могили

Автор: Фото: Музей видатних діячів української культури
 

1 серпня цього року минає 100 років з дня смерті Лесі Українки.

"…Шумує життя і наче не розуміє того, що воно втратило… – казала Людмила Старицька-Черняхівська. – Українська література втратила з нею одного з найбільших поетів життя – втеряла душу, яка рідко коли пробуває на землі…".

Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького ініціював акцію "100 років з нами". 1 серпня, зокрема, відбудеться поминальна відправа у церкві на Байковому кладовищі, жалобна хода до могили письменниці і покладання квітів.

Акція полягатиме у відтворенні історичних фактів, які мали місце під час поховання Лесі Українки на Байковому цвинтарі. Так, за спогадами сучасників, під час похорону не виголошувалось жодних промов через заборону влади, але поліція не змогла зупинити потужний хор, що співав біля могили "Вічну пам'ять".

Виходячи з цього і виник проект влаштувати покладання квітів під звучання хорового співу. Прозвучать також поезії Лесі Українки.

/media/video/509149/1_509149.mp4

Акція розпочнеться 1 серпня об 11 годині. біля Вознесенської церкви на Байковому кладовищі, де відбудеться панахида. Після цього процесія рушить до могили Лесі Українки.

Зараз ви читаєте новину «На сторіччя смерті Лесі Українки кожного закликають принести квіти до її могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути