субота, 28 лютого 2009 18:38

На Путіна подали до суду

На Путіна подали до суду
На главу російського уряду Володимира Путіна подали до суду. Бугурсланський підприємець звернувся напередодні з відповідним позовом до арбітражного суду Москви.

Причому звернення до суду оформлене не як до глави уряду, а як до фізичної особи. Про це пише сьогодні газета "Коммерсант". Ім"я підприємця не називається, проте відомо, що Путіна він звинувачує в "з/н. бездіяльності". Що позначає це скорочення з/н, "Коммерсант" не повідомляє.

...але не як до глави уряду

Газета припускає, що позов цей навряд чи буде взятий у виробництво, тим паче, що засудженню підлягає тільки злочинна бездіяльність. Кореспондент видання Андрій Колесников не впевнений, що глава уряду знає про цей позов, але у нього склалося враження, ніби Володимир Путін вчорашню зустріч з "Єдиною Росією" присвятив тому, щоб довести: ні, він не бездіяльний.

Зустріч прем"єр-міністра з керівництвом "Єдиної Росії" відбулася напередодні в Ново-Огареві.


Довідка:

В юриспруденції скорочення "з/н" означає злочинну недбалість. Це один з видів необережної форми провини, визначення якого міститься в ч. 3 ст. 26 КК РФ: "Злочин визнається скоєним по недбалості, якщо особа не передбачала можливості настання суспільно небезпечних наслідків своїх дій (бездіяльності), хоча за необхідної уважності та передбачливості повинне було і могло передбачити ці наслідки".

Характерна межа з/н виражається в тому, що винний не передбачає навіть абстрактної можливості настання суспільно небезпечних наслідків своєї поведінки. Цим з/н відрізняється від всіх інших форм та видів провини.

Наприклад, медична сестра через неувагу дає хворому замість ліків сильну отруту, особа проводить чищення пістолета, не оглянувши його, в результаті відбувається постріл і заподіюється смерть іншій людині.

При з/н винний не проявляє необхідної уважності, передбачливості, не дотримує правил обережності. Саме з цих причин він не передбачає шкідливих наслідків свого діяння, які повинен був і міг передбачити. Об"єктивний критерій відповідальності при з/н - обов"язок, або повинність осіб передбачати суспільно небезпечні наслідки своїх дій або бездіяльності (у законі це висловлено "повинно було"): суб"єктивний критерій - можливість такого передбачення (у законі це висловлено словом "могло").

З погляду об"єктивного критерію мірилом тут є здатність середньої людини: те, що здатна передбачити така людина, те зобов"язаний (має) передбачити кожен. Йдеться про заходи передбачливості, яку повинні дотримуватися особи тієї професії, спеціальності або діяльності, до якої належить або якою займається винний, або про ту міру належної передбачливості, яка пред"являється до будь-якого члена суспільства.

З погляду суб"єктивного критерію йдеться про те, чи могла саме дана особа через свої особисті якості та ділову кваліфікацію, а також ту ситуацію, в якій скоєно діяння, передбачати суспільно небезпечні наслідки своїх дій (бездіяльності) та запобігти їм. Вирішальне значення при цьому належить суб"єктивному критерію.

За матеріалами Коммерсант, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «На Путіна подали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути