пʼятниця, 11 червня 2021 16:11

На польському кордоні почали вакцинувати українських заробітчан
3

У Польщі розпочалася акція добровільного щеплення заробітчан з України та інших іноземців з-за меж ЄС.

Неподалік чотирьох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні розгорнули тимчасові цілодобові пункти вакцинації, передає "Укрінформ". Крім громадян України, які прямують на роботу до Польщі, вакцинуватимуть також студентів.

"Без урахування можливого очікування в черзі, сам процес обслуговування однієї людини в такому пункті потребує 30-40 хвилин. Зокрема, тестування проти Covid-19 і подальше отримання результату становить 15 хвилин, стільки ж - процес заповнення анкети, отримання е-направлення й вакцинації", - запевняють польські медики.

Фото: ukrinform.ua

Іноземців щеплюватимуть чотирма сертифікованими в ЄС вакцинами (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen), а також тими, які доступні в Польщі. Особам, які вакцинувалися в четвер в одному з тимчасових пунктів щеплення, пропонувалися на вибір вакцини Pfizer і AstraZeneca. За розпорядженням уряду Польщі, з 1 липня особа може отримати другу дозу вакцини в будь-якому місці, без урахування місця першої вакцинації.

Загальна процедура тестування та подальшого щеплення в такому пункті коштує іноземцю 130 злотих - приблизно 1 тис. грн. Сама вакцина є безплатною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі мер змушує українців вакцинуватися від Covid-19

На сьогодні в Польщі зробили понад 23 млн щеплень, понад 9 млн осіб повністю завершили вакцинацію. У Польщі перебуває й працює понад 1 млн громадян України. Посвідки на проживання мають понад 265 тис. українців. Тільки за останні три місяці їх видали понад 20 тис.

Зараз ви читаєте новину «На польському кордоні почали вакцинувати українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути