Ексклюзиви
четвер, 06 серпня 2015 17:23

На пам'ятник Герою Небесної сотні не вистачає 50 тисяч гривень

На пам'ятник Герою України Юрію Вербицькому, який одним із перших загинув під час Революції гідності, не вистачає 50 тисяч гривень. Загальна вартість комплексу - близько 300 тисяч гривень. На 6 серпня - люди зібрали 250 тисяч.

Пам'ятник споруджують у селі Гнідин Бориспільського району на Київщині. Це буде фігура білого ангела з переламаним крилом. Заввишки 5 метрів, вага - близько 10 тон. Виготовлений із білого піщаника. Його встановлять на в'їзді в село. Над скульптурою працює вінницький майстер Микола Крижанівський.

 

"Плануємо привезти 15 серпня, - каже ініціатор зведення пам'ятника Василь Галатенко. - Відкриємо 23-го, перед днем Незалежності".

Минулої суботи, 1 серпня, 30 мешканців Гнідина зібралися на толоку. Працювали з 10 ранку до обіду. Привезли щебінь, підготували доріжку під асфальтування та обгородили постамент суглинком, щоб можна було висипати чорнозем.

 

Гроші збирають усім миром. Люди перераховують через банк, привозять у сільраду і кидають у скриньки.

Підприємці також допомагають матеріалами, роблять знижки. Місцевий чоловік бульдозером вирівняв ділянку під пам'ятник. "Завод імені Ковальської" виділив бруківку. Підприємець із Борисполя привіз 15 тонн бетону. Фірма "Золотий мандарин" надала 110 метрів бордюрів. Київське будівельне підприємство виділило 120 тонн щебеню. Асфальтовий завод у Броварах 10 тонн матеріалу, на двох київських — по 20. Керівник родовища білого піщаника зробив 50-відсоткову знижку на камінь.

Працівники інститут геофізики, де працював Вербицький, зібрали й передали гроші. Учні місцевої школи віддали виграні в конкурсі благодійного фонду "Крок за кроком" 30 тисяч гривень.

Щодня з 18.00 до 21.00 на місці майбутнього постаменту діти ставлять банку для збору коштів.

 

Нагадаємо, 50-річного Юрія Вербицького знайшли закатованим у лісі біля Гнідина вранці 22 січня 2014 року. Він став одним із перших загиблих учасників Революції гідності. Тіло помітив лісник. Новина сколихнула село. На місці його загибелі зробили імпровізовану могилу: поставили металеву огорожу і хрест із портретом. За нею доглядали школярі. Посадили барвінок, повісили рушник. Минулого літа провулок Леніна у Гнідині перейменували на вулицю Юрія Вербицького.

Долучитися до ініціативи можна, перерахувавши гроші за реквізитами:

Благодійний фонд "Альта"

код ЄДРПОУ 24216443

розрахунковий рахунок 2600830015591

філія ГУ ПО АТ Ощадбанк м. Київ

МФО 322669

з позначкою "На будівництво пам'ятника Юрію Вербицькому в с. Гнідин".

Також можна внести кошти на картку Приватбанку: 4149 4978 2870 7911.

Зараз ви читаєте новину «На пам'ятник Герою Небесної сотні не вистачає 50 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути