середа, 14 травня 2014 17:08

На материк прибуває друга хвиля біженців з Криму - активісти

На материк прибуває друга хвиля біженців з Криму - активісти
qirim.kiev.ua

Сьогодні на материкову частину України прибуває друга хвиля біженців з Криму.

Їх розселяють у резиденції Межигір'я, адже влада перестала забезпечувати таких осіб тимчасовим житлом, розповіла під час прес-конференції Гаяде Різаєва, координатор Ради біженців Майдану.

"Мінсоцполітики більше не може надавати місця для біженців з півострова, тому ми вирішили поселяти кримчан у Межигір'ї. Поговорили з комендантом - він погодився. На даний момент там вже розмістили 25 осіб. Самооборона, що охороняє резиденцію, одразу погодилася допомагати, на відміну від ситуації з резиденцією екс-прокурора Пшонки, звідки біженців вигнали", - розповіла Гаяде.

За словами коменданта Межигір'я Дениса Тарахкотелика, у резиденції екс-президента Януковича готові прийняти ще близько семи десятків осіб.

"Крім житла, ми готові забезпечувати біженців їжею, одягом, предметами гігієни - всім необхідним для проживання. Прихисток надаємо не лише кримчанам: поселили також дві сім'ї з гарячих точок на сході. У царські палаци, звичайно, не селимо: там все дороге, цінне. Проте, на території є багато інших приміщень різного призначення, які можна облагородити для комфортного перебування. Візьмемо ще до сімдесяти осіб точно. Проживати там біженці зможуть стільки, скільки цього дозволить статус Межигір'я, обмежень немає. Гроші, отримані від відвідувачів за вхід до Межигір'я, намагаємося раціонально розподіляти та витрачати на наші потреби", - каже Тарахкотелик.

Серед тих, хто шукає притулку в резиденції - біженці, яким влада надавала притулок, але потім вигнала їх. Наприклад, Ігор з міста Керч, який просить не називати прізвища, говорить, що з тимчасового притулку у селищі Ворзель, що на Київщині, його вигнали через два тижні.

"Я виїхав з Керчі, бо там було небезпечно. Через наше місто вводилися війська. Приїхав із мамою, інвалідом другої групи. Нас розмістили у Ворзелі, але десь днів за 20 виселили. Сергій Андріяш, начальник служби у справах дітей і сім'ї Київської облдержадміністрації, сказав, що наша подальша доля його не хвилює. На скільки я знаю, раніше він займався розселенням постраждалих "беркутівців", - говорить чоловік.

Зараз ви читаєте новину «На материк прибуває друга хвиля біженців з Криму - активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути