вівторок, 11 серпня 2020 15:50

На кордоні з Угорщиною утворилися черги

На кордоні з Угорщиною утворилися черги
Протягом останніх днів на кордоні з Угорщиною є певне накопичення транспортних засобів на виїзд з України. Фото: Державна прикордонна служба України

На українсько-угорському кордоні утворилися транспортні черги.

Така ситуація виникла через те, що Угорщина впровадила додатковий контроль, щоб не допустити поширення коронавірусу, повідомила пресслужба Західного управління Державної прикордонної служби України у Facebook.

Повідомляють, що протягом останніх днів на кордоні з Угорщиною є певне накопичення транспортних засобів на виїзд з України через пункти пропуску "Чоп (Тиса)" та "Лужанка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На польсько-українському кордоні стоять півтисячі вантажівок

"Така ситуація обумовлена насамперед впровадженням угорською стороною додаткових заходів контролю, що діють із метою недопущення поширення коронавірусної інфекції, а також необхідності вивчення та перевірки документів подорожніх", - написали в повідомленні.

Крім паспортних документів, поліція Угорщини відтепер ретельно перевіряє документи, які підтверджують мету або транзитний характер подорожі, що збільшує час на проходження контрольних процедур. На українсько-угорському кордоні суміжна сторона визначила для транзитного проїзду виключно пункти пропуску "Чоп (Тиса)" та "Лужанка". Наразі перед пунктом пропуску "Лужанка" на оформлення очікують близько 150 мікроавтобусів, ще майже 100 транспортних засобів перебувають перед пунктом пропуску "Чоп (Тиса)".

"Відзначимо, що минулої доби через ці пункти пропуску в напрямку Угорщини загалом виїхали по 400 легкових транспортних засобів", - нагадали у пресслужбі.

В управлінні також наголосили, що працівники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів продовжують забезпечувати належний прикордонний контроль з українського боку кордону та постійно взаємодіють із представниками поліції Угорщини.

На переході з окупованим Кримом "Армянськ - Каланчак" з боку півострова вночі зібрались близько 300 людей. Через рішення Кабінету міністрів про тимчасову заборону на в'їзд і виїзд вони хотіли якнайшвидше виїхати на материкову Україну.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Угорщиною утворилися черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути