понеділок, 13 червня 2011 15:36

На фасаді Теологічної академії УГКЦ намалювали велетенську ікону

Івано-Франківську Теологічну академію УГКЦ місцеві художники оздобили монументальним розписом. Відтепер на фасаді закладу зображена Мати Божа з Ісусом на руках та орнамент вишивки отця Дмитра Блажейовського.

З-поміж усіх проектів надали перевагу саме такому варіанту із врахуванням того, що ця будівля — це майбутній новий навчальний корпус теологічної академії.

Віце-ректор Теологічної академії о. Андрій Чорненко захоплений тим, що на навчальному корпусі буде ікона. Він каже, що саме такий розпис підкреслюватиме суть закладу.

Дизайнер Ярема Стецик наголосив, що на такому фасаді має бути щось Боже, світле і гарне. З огляду на це вибрали вишивку о. Блажейовського та ікону. За словами митця, змістовно оздоблювати фасади будинків художники готові й надалі.

У сакральному розписі фасаду взяли участь близько десяти осіб, які упродовж місяця на висоті від 20 до 30 метрів переносили на дві площини фасаду проектний задум. Площа ікони займає півсотні квадратних метрів, а висота "настінної" вишивки становить 34 метри.

Зараз ви читаєте новину «На фасаді Теологічної академії УГКЦ намалювали велетенську ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути