неділя, 22 травня 2011 16:18

На День Європи вінничани розважались грою на джембе та бандурі
40

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

21 травня Вінниця святкувала День Європи.

Кожен з вінничан міг підібрати розваги на свій смак. Хтось слухав виступи гуртів з України, Італії та Англії на рок-фесті. Комусь до вбодоби було самому спробувати опанувати гру на інструментах. Наприклад на джембе, західноафриканському барабані.

Зібрав великий натовп виступ вуличного театру з Польщі.

"Що ж вони, бідненькі, качаються по асфальті, обмащуються? Вже якщо на вулиці, то не лягали б", - співчували літні люди.

А маленьким вінничанам сподобалось дивитись виставу "Ніндзя-черепашки". Вони перебраблись поближче до сцени, щоб добре роздивитись яскравий одяг драконів.

На Театральній площі пригощали випічкою студенти Вінницького професійного училища сфери послуг. А їх колеги з іншого факультету демонстрували у цей час моделі одягу. Молодь схвально вигукувала, коли на подіум вийшли хлопці.

"Такі підтяжечки і я б натягнув", - жартував один з глядачів.

Більшість юних вінничан ходили з розмальованими обличчям, руками, плечами. Аквагрим просто на вулицях наносили за символічні кошти випускники шкіл мистецтва. Хлопчикам малювали комах та павутину, а дівчатам - метеликів з кішечками.

Заробляли гроші і вуличні музиканти. Єдиний на святі бандурист Денис Коляда з училища культури привертав увагу вінничан і гостей міста. Вуличні музиканти ввечері зібрались на гала-концерт у Центральному парку. Їх виступи зустрічали шаленими оплесками. Один з вінничан навіть виліз на сцену підтанцьовувати. "Танцюриста" довелось виводити звідти за допомогою міліції.

Працювали на святі також і лікарі. В різних точках центру Вінниці стояло кілька білих наметів з червоним хрестом посередині. Туди звертались всі бажаючі поміряти тиск, взяти пігулку від серця тощо.

"За день тільки в нашому наметі було більше 200 звернень. Багато з дітками приходили. Хтось ручку поранив, коліно розбив. А ось у дівчинки кров носом пішла. Мабуть, перегрілась на сонці, - зауважила медсестра міської поліклініки № 3 Тетяна Чухно.

Працювала й пересувна лабораторія, яка робила тести на СНІД.

"Обстежили анонімно близько 200 чоловік, переважно молодь. За експрес-тестами у всіх негативний результат", - сказав головний лікарВінницького обласного центру профілактики та боротьби зв СНІДом Ігор Матковський.

Неподалік тривала музична вистава "Труфіфальдіно із Бергамо".

На завершення свята вінничани із захопленням дивились лазерне шоу.

Зараз ви читаєте новину «На День Європи вінничани розважались грою на джембе та бандурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути