понеділок, 08 грудня 2008 12:46

На Байконурі підривають секретне устаткування

Російські військові проводять на космодромі Байконур в Казахстані роботи по ліквідації секретного устаткування і піротехнічних пристроїв, повідомляє "Інтерфакс". Вибухові роботи були початі минулого тижня і продовжуються в понеділок, восьмого грудня.

Військові знищують піротехнічні пристрої і устаткування, термін експлуатації яких закінчився, на спеціальному полігоні, розташованому за вісім кілометрів від міста Байконур, поряд з вимірювальним пунктом "Сатурн". Джерело агентства уточнило, що подібні роботи проводяться на Байконурі щорічно. Проте в 2008 році у зв"язку з розформуванням штабу частин Космічних військ, дислокованих на космодромі, проводиться знищення всього устаткування і вибухових речовин, які зберігалися на військових складах.

Будівництво найстарішого в світі космодрому Байконур почалося 12 січня 1955 року (в день народження конструктора Сергія Корольова). З Байконура в космос можуть бути запущені ракети-носії будь-якого типу, а також кораблі з людьми на борту. Після розпаду Радянського Союзу Байконур перейшов у власність Казахстану. В даний час Росія орендує космодром. У пресу поступала інформація про те, що у Роскосмоса існують плани будівництва на далекому Сході нового космодрому.

Зараз ви читаєте новину «На Байконурі підривають секретне устаткування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути