Ексклюзиви
субота, 01 липня 2023 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Заколот Пригожина пішов на користь Україні – ексрозвідник США

Заколот Пригожина пішов на користь Україні – ексрозвідник США
РФ все ще може відчувати потребу в послугах найманців не лише в Україні, але й зокрема в Африці. Фото: eastnews.ua

Невдалий заколот приватної військової компанії "Вагнер" у Росії на чолі з її засновником Євгеном Пригожиним призведе до репресій проти російського військового керівництва.

Користь від цього отримає Україна, заявив в ефірі національного телемарафону колишній розвідник Військово-повітряних сил США Девід Лонг, передає Gazeta.ua.

"Від походу Пригожина на Ростов і Москву виграла Україна. Зараз у РФ будуть розбиратися з трьома різними категоріями людей. Є ті, хто підтримували Пригожина, є ті, хто йому не заважали, і такі, хто не попередили про його дії. Зараз Кремль проводить чистку їх усіх. А деякі з цих людей найбільш здібні з тих, що є в Росії. І вони більше не загрожуватимуть Україні. Я так це бачу", – сказав він.

Лонг нагадав про нещодавню публікацію, у якій стверджується, що розвідка США знала про заколот за тиждень-два до його початку, а ФСБ дізналося про все лише за день.

"Виникає питання: якщо вони знали, то чому не сказали, хто винний. І це все вигідно Києву. Незалежне видання "Медуза", редакція якого зараз у Балтії, випустило дуже цікаву статтю, що дехто в ГРУ підтримував Пригожина. Зараз будуть розбиратися з усіма цими справами", – зауважив ексрозвідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав "вагнерівців" благом для армії Білорусі

Водночас РФ все ще може відчувати потребу в послугах найманців не лише в Україні, але й зокрема в Африці.

"Вагнерівці" досі потрібні. Війська ООН скоро залишать Малі, а війська ПВК "Вагнер" стежать там за порядком. Від цих грошей не хочуть відмовлятися. Які наслідки будуть в армії, як реагуватимуть солдати? Зараз така ситуація, що всі ресурси РФ потрібні в Україні. Тому всі такі дії можуть завдати великих збитків на тлі контрнаступу", – підсумував Лонг.

Захисники України ліквідували понад 21 тис. найманців приватної військової компанії "Вагнер" та поранили ще близько 80 тис. Такі колосальні втрати дають уявлення про кількість російських найманців, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Заколот Пригожина пішов на користь Україні – ексрозвідник США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути