Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2013 23:20

"Ми ще люди чи ні?" У Донецьку викинули на вулицю сім'ю з дітьми
20

Фото: Фото: Тетяна Заровна

21 лютого перетворилася на "бомжів" донецька сім'я з 2 неповнолітніми дітьми. Тренера по боротьбі Володимира Грузденко, його дружину Наталю та їхніх дочок десятикласниць Юлю і Настю виселили на вулицю за рішенням суду. Володимир Грузденко впевнений, що судді стали на бік аферистів - єдине житло тренера перейшло до людини, яка володіє 114 квартирами.

Державні виконавці Пролетарського району Донецька зламали замок зовнішніх дверей і в присутності міліціонерів потрапили в трикімнатну квартиру № 48 в будинку № 31 по вулиці Щетиніна. У квартирі в цей час перебував Володимир Грузденко і 2 його дочки двійнята. Після цього держвиконавці почали власноруч виймати хазяйські речі з шаф і складати в пакети для сміття.

Незважаючи на те, що у сім'ї немає іншого житла, Пролетарський райсуд Донецька минулої осені виписав з квартири всіх Грузденків. Той же суд ухвалив виселити родину. А виконавча служба Пролетарського району випровадила дітей на вулицю, хоча 21 лютого в Донецьку температура повітря склала мінус 2 і йшов сніг.

Напередодні райсуд розглядав скаргу Володимира Грузденка на дії держвиконавців. Тренер благав відкласти виконавче провадження до закінчення опалювального сезону. Сім'я сподівалася, що сам факт звернення з такою скаргою призупинить виселення, але суддя взяла самовідвід, слухання перенесли, а виконавче провадження продовжили.

Постраждалі кілька років марно добивалися порушення кримінальної справи за фактом шахрайства. Одночасно намагалися визнати недійсною квартирну угоду, укладену ще в 2001 році.

- Про цю угоду ми дізналися після смерті Володіних батьків - 2 роки тому. Поки старі були живі, нас не чіпали, адже тоді могла розкритися афера, - говорить Наталія Грузденко.

Володимир Грузденко успадкував квартиру від батьків. Але виявилося, що ще в 2001 році старі підписали договір купівлі-продажу з людиною на ім'я Євген Голубєв.

- Договір купівлі-продажу хитро підсунули, - присягається тренер, - Я позичив у Голубєва 4 тисячі доларів і повернув борг до копієчки. До нотаріуса поїхав, щоб підписати договір позики. А Голубєв каже - потрібні батьки, квартира буде заставою. Ми приїхали, він показав договір позики, я прочитав і кажу батькам: все нормально. Навіть подумати не міг, що нотаріус у нього свій! Один договір дали прочитати, інший - підписати. Потім Голубєв продав квартиру своєму компаньйонові Головко.

- Про бездомних собак і кішок держава більше піклується, ніж про наших дітей, - говорить Наталія Грузденко.

- А ми для влади гірше собак. Я і в міське відділення Партії регіонів, і в обласне відділення ПР скаржився, ніхто не допоміг. Звертався і до нашого народного депутата, але не хочу на нього скаржитись, тому що залишить ще й без роботи, - говорить Грузденко.

Особисті речі Грузденків перемістилися на вулицю. А меблі, як пояснили кореспонденту Gazeta.ua чиновники ВДВС, перейшли на відповідальне зберігання новому власнику квартири. Представниця цього пана оплатила вантажників і вантажівку.

-Ми ще люди чи ні?! - Кричав Володимир Грузденко представнику нового господаря, але опору не чинив. - Інший би на моєму місці всіх вас порізав, але я терплю.

- Одна і та ж зграя забрала квартири у мене, у Грузденків і ще в десятків людей. А обласний прокурор мені сказав: "Ну що ви хочете - це бізнес, люди роблять гроші", - говорить представник Грузденка в суді Вікторія Суровцева. - Один з наших кривдників в радянський час був засуджений за валютні махінації, підробку документів і шахрайство, другий - за грабежі та крадіжки. У суді він мені сказав: "Можеш скаржитися хоч Папі римському, ніхто не допоможе".

У виконавчій службі пояснюють, що діяли суворо за законом.

- Згідно зі ст. 78 Закону "Про виконавче провадження" відсутність боржника повідомленого про день і час виселення не є перешкодою для виконання рішення. Боржник зобов'язаний звільнити приміщення від майна і домашніх тварин. Цей боржник відмовився звільняти добровільно, тому всі витрати на примусове виконання будуть покладені на нього. Грузденко оплатить і вантажне таксі, і зберігання своєї меблів на складі. Раніше він вже двічі перешкоджав виконанню рішення, і за це на нього може бути накладено штраф - від 680 до 1700 гривень. За злісне ухилення від виконання рішення суду можлива так само кримінальна відповідальність за ст. 382 КК України, - повідомили в управлінні юстиції.

Зараз ви читаєте новину «"Ми ще люди чи ні?" У Донецьку викинули на вулицю сім'ю з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути