четвер, 27 травня 2021 14:10

Шахраї замість вакансії адміністратора пропонують працювати в ескорті

Ведуча Олена-Крістіна Лебідь в одному з випусків шостого сезону "Аферистів в сітях" викрила схему шахраїв. Вона показала, як за привабливою вакансією стоїть жорстка афера.

На сайтах з пошуку роботи є деякі надто привабливі вакансії: за роботу адміністратором салони краси пропонують зарплату в розмірі 20-25 тис. грн. Про те, як викрити таку аферу, ведуча розповіла в проєкті, що показує "Новий канал".

Автор: instagram.com/elena_kristina_lebed
  Ведуча проєкту вирушила на співбесіду
Ведуча проєкту вирушила на співбесіду

"Вакансія виглядає безневинно. Зарплата – симпатична. Нічого підозрілого. Але запрошують на роботу лише дівчат. А потім – бац. І пастка закрилася", – зазначила вона.

Лебідь пішла на співбесіду. Відбір претендентів відбувається у квартирі в житловому будинку. Це перше, що насторожило ведучу. Друге - перед тим, як перейти до заповнення документів, на вході просять залишити особисті речі, окрім паспорта. Під час співбесіди телефон і гроші крадуть із сумки: це є частиною афери. Також роботодавець цікавиться не досвідом, а особистими даними та інформацією про сім'ю. І наостанок: жінці, яка в пошуках роботи, говорять, що вакансія зайнята. Натомість пропонують ескорт.

"Ви хочете просидіти все життя в офісі й перебирати папірці? А так вам нічого не треба буде робити – просто супроводжувати бізнесменів, йти поруч і мило усміхатися, їздити в дорогих автомобілях. Повірте, це дуже вигідно. Більшість клієнтів зачаровуються дівчатами і пропонують інтим, але до ваших обов'язків це не входить. Лише ви будете вирішувати, чи хочете цього, чи ні. Погодитеся – зможете отримати за ніч до п'яти тисяч доларів", - пообіцяли ведучій під час співбесіди.

Автор: надане пресслужбою "Нового каналу"
  Олена-Крістіна Лебідь викрила схему шахраїв
Олена-Крістіна Лебідь викрила схему шахраїв

Ті жінки, які погодилися на цю роботу, справді супроводжують чоловіка на зустріч. Там їх накачують забороненими речовинами настільки, що жінка не буде нічого пам'ятати. Після цього звинувачують у крадіжці значної суми. Потім змушують відпрацювати її натурою. Якщо жертва захоче звернутися до поліція, то їй почнуть погрожувати, що зроблять щось її рідним. Адже всю інформацію про них вона вказала під час заповнення анкети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аферисти переодягаються в жінок, знімають жертв на відео, а потім шантажують

"Запам'ятайте: в жодному нормальному офісі вас не попросять залишити в коридорі особисті речі. Щойно скажуть: "Залиште сумочку", одразу тікайте звідти", - зауважила Лебідь.

На Львівщині поліцейські викрили шахраїв-гастролерів, які видурили у своїх жертв понад 150 тис. грн. Двоє жителів Харківської області віком 30 та 35 років видавали себе за медиків і таким чином видурювали у людей гроші нібито для проведення термінових операцій для їхніх близьких родичів, які, за словами шахраїв, були травмовані під час ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї замість вакансії адміністратора пропонують працювати в ескорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути