Ексклюзиви
пʼятниця, 13 лютого 2009 11:41

Моряків Фаїни зустрів Ющенко

Моряків Фаїни зустрів Ющенко

Моряки з судна "Фаїна" повернулися в Україну.

Президент України Віктор Ющенко разом із рідними та близькими членів екіпажу зустрів їх в аеропорту "Бориспіль". Про це повідомляє прес-служба Президента.

Переліт моряків було забезпечено спеціальним рейсом Момбаса (Кенія) - Київ.

12 лютого в Момбасі екіпаж "Фаїни" зустрічала офіційна делегація на чолі з головою Служби зовнішньої розвідки Миколою Маломужем та заступником Глави Секретаріату Президента Андрієм Гончаруком, яка вилетіла до Кенії напередодні.

Перед тим, 10 лютого до Кенії вирушили представники судновласника та українських фірм-спецекспортерів, щоб підготувати умови для якнайшвидшої заміни екіпажу, яка відбулася до розвантаження судна в порту.

Нагадаємо, судно "Фаїна" було захоплене піратами 25 вересня минулого року поблизу берегів Сомалі. У складі екіпажу судна було 17 громадян України. На борту "Фаїни" знаходилися 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, що Україна продала Кенії.

4 лютого пірати Сомалі отримали 3,2 млн. дол. викупу за український суховантаж і залишили судно. Після цього "Фаїна" почала рух до порту Момбаси під охороною американського корабля.

Увечері 11 лютого до аеропорту кенійського міста Момбаса прибув спецрейсом український літак, який доставив туди змінний екіпаж "Фаїни".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Моряків Фаїни зустрів Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути