понеділок, 15 червня 2009 14:21

Блискавка убила матір п"ятьох дітей

Блискавка убила матір п"ятьох дітей

31-річна Тетяна Субартіна загинула від блискавки у п"ятницю в селі Пединівка Звенигородського району на Черкащині.

Гроза розпочалася близько 15.00. Жінка вибігла надвір, аби зняти білизну. Дитячі повзунки висіли на залізному дроті, який був прив"язаний до горіха. Блискавка вдарила в горіх, від нього струм дротом потрапив у людину. Тетяна була вже мертвою, коли до неї підбіг 28-річний чоловік Юрій.

- Субартіни виховували п"ятьох дітей, - каже "ГПУ" сільський голова Пединівки Анатолій Тарануха. - Старший, 14-річний Богдан ходить у восьмий клас. Андрієві – вісім років, Насті – 6, а Діані – два. Найменшому, Богданові, три місяці.

Сільський голова запевняє, старшого хлопчика забере до себе Тетянина мати, яка живе в селі. Богдан - від першого шлюбу покійної. Інших дітей виховуватиме Юрій. Субартіни ніде не працювали. Жили на державну допомогу по догляду за дітьми.

Того ж дня пополудні у сусідньому селі Моринці блискавка вбила 19-річного місцевого жителя Дмитра Норенка. Гроза почалася по обіді. Гриміло, блискало, пройшов рясний дощ. За кілька годин усе стихло.

- А в шість часов вечора знову налетіло, - згадує Сергій Приходько, сільський голова Моринців. - Страшне, що творилося. Гупало так, ніби земля розкололася.

Дмитро повертався під час другої грози зі старої хати додому. Зайшов у старий садок біля місцевого музею-садиби Тараса Шевченка. На черешні побачив стиглі ягоди, заліз на дерево. При собі мав мобільник. Блискавка вдарила просто в хлопця. Він упав з п"ятиметрової висоти.

- Діму знайшли аж наступного ранку, - каже Приходько. - Люди вигнали пастися кози й побачили його.

Дмитро Норенко навчався на шофера в сусідній Лисянці. Батьки хлопця безробітні. Грошей на поховання не мали.

- Похорон зараз - дороге удовольствіє, - зітхає Сергій Приходько. - Діму повезла у Шполу на вскритіє машина з Лисянського училища. А на обід збирали гроші сусіди та рідні.

У батьків Норенка залишився старший син.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Блискавка убила матір п"ятьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути