Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 09:22

Могильов поверне на дороги спецпідрозділ "Кобра"

Могильов поверне на дороги спецпідрозділ "Кобра"
Найближчим часом на дороги країни повернеться спецпідрозділ "Кобра", розформований колишнім главою МВС Юрієм Луценком взимку 2008 року після непристойного жесту, який кортежу спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка нібито показав заступник командира цього спецпідрозділу ДАІ Олексій Кожа.

"Наказ про створення Загону міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ (так, поки, без назви буде називатися нова стара структура з "кобрівськими" функціями - ред.) Підписав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов", - повідомив керівник прес-служби департаменту Євген Кравець.

"Свого часу "Кобра" була дуже ефективним і мобільним загоном швидкого реагування, який використовувався на трасах в регіонах зі складною криміногенною обстановкою. Для працівників підрозділу не існувало жодних авторитетів, не діяли телефонне право, хабарі. Так, їх боялися, бо знали: там, де "Кобра", - більше порядку і з цими хлопцями краще не жартувати", - зазначив він.

Як розповіли в Департаменті ДАІ, головне завдання загону - відпрацьовувати в оперативному плані регіони, де висока аварійність, слабка водійська дисципліна і зростає злочинність на дорогах. Супровід делегацій також залишається в віданні ОМОНу. У його штаті буде 4 відділення і 162 співробітника. Кожного тижня 10-12 кандидатів проходять співбесіди. Конкурс серйозний, беруть тих, хто раніше служив в ДАІ, "Беркуті", "Соколі", і отримали там позитивні характеристики.

Щодо чорного "кобрівського" форменого одягу ясності ще немає, і поки відрізняти бійців у звичайній міліцейській формі будуть білі сорочки.

Середня зарплата очікується на рівні 4000 грн. на місяць (у рядових даїшників на 30% менше - ред.). І стаж зараховується як рік за півтора.

На запитання, чи приймуть у загін Олексія Кожу, якщо той захоче "тряхнути стариною", в Департаменті ДАІ відповіли негативно: "Досить нам і одного пальця". Сам звільнений офіцер відмовився щось коментувати.

Нагадаємо, останнім часом, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов виступав за відновлення діяльності спеціального підрозділу Державної автомобільної інспекції "Кобра".

У травні 2008 року Кабінет Міністрів ліквідував "Кобру".

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Могильов поверне на дороги спецпідрозділ "Кобра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути