Ексклюзиви
неділя, 23 березня 2014 02:51

Миргородщина перерахувала на потреби української армії 1,2 млн грн
6

Фото: Микола Марченко

У Миргороді, на Полтавщині, провели народне віче. Організували його на центральній площі міста. Люди стояли із транспарантами "Кольори окупації", "Україна понад усе!".

"Коли до мене звертаються сивочолі бабусі, дідусі, котрі питають рахунок української армії, щоб здати гроші для того, щоб підтримати наших вояків, котрих блокпостом виставили біля Миргорода, то один чоловік сказав, що їм треба не тільки їжу купити, а й чоботи купити, форму справну, таку, якою москалі хизуються у Криму. Люди, котрі раніше не розуміли, чому Майдан називається Майданом гідності, зараз відчули себе патріотами. Наш район на 99 відсотків є аграрним, район який годується із землі, котру ми маємо захищати. То я вам скажу, що лише на вчора тільки аграрії, підприємці, орендарі, фермери зібрали 1 мільон 200 тисяч гривень на те, щоб підтримати українську армію. Ці гроші перераховані на рахунок Міністерства оборони. І я сподіваюся, що кожна копійка піде на набій, котрий потрібен українській армії, пальне буде заправлене в танки, а не у генеральські лексуси чи кабмінівські мерседеси, як це було раніше", – говорить голова Миргородської районної ради Анатолій Карбан.

Цього понеділка аграрії району домовилися перерахувати на потреби армії кошти із розрахунку по 50 грн з кожного гектара орендованої землі. Всього планують зібрати біля 10 млн грн.

"До нас прибули кілька військових частин для охорони аеродрому. Ми забезпечили їх всім необхідним для нормальних побутових умов та харчування. За останні 20 років ми практично не приділяли уваги цивільній обороні. І це питання зараз як ніколи на часі. Зараз проводимо моніторинг відносно бомбосховищ, сирен. На протязі одного тижня максимально буде все відновлено. Бо на жаль, все це останні роки руйнувалося чи було віддано суб'єктам господарювання. У середу провели нараду, на яку були запрошені усі керівники міста, підприємці, де поставлено вимогу всебічної допомоги військовому комісаріату. Людина, котра йде на військову службу, повинна розрахуватися із роботи. І лише мораль керівника може залишити це місце вакантним на час призову працівника. Вважаю, у цьому питанні із керівниками ми порозумілися", – пояснює міський голова Миргорода Сергій Соломаха.

Говорить, у понеділок керівництво міськвиконкому зустрічається із керівниками підприємств щодо питання надання фінансової допомоги для потреб армії.

Зараз ви читаєте новину «Миргородщина перерахувала на потреби української армії 1,2 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути