понеділок, 13 квітня 2009 12:15

Світ святкує католицький Великдень (ФОТО)
9

Папа Римський Бенедикт XVI звертається до віруючих з традиційним посланням і благословенням 'Urbi et Orbi' ('Місту та Світу') на площі Святого Петра у Ватикані.
Фото: Фото Reuters
Члени братського ордена Святої Марії Лорето перебігають на іншу сторону площі Сульмони. Вони несуть статую 'Мадонни, яка біжить'.
Учасники процесії біжать по вулиці мальтійського міста Коспікуа. Процесія несе статую Воскреслого Христа.
Королева Великої Британії Єлизавета II прибула в каплицю Святого Георга в Віндзорському замку на Пасхальне Богослужіння.
Віруючі моляться під час Пасхальної меси в албанському місті Шкодер, яке знаходиться за 115 км від столиці Тірана. 10% всього населення мусульманської країни - католики, які сконцентровані в північній частині країни.

Вчора католики всього світу відсвяткували Великдень. Центром торжеств католицького світу став собор Святого Петра у Ватикані, де богослужіння очолив Папа Римський Бенедикт XVI. За багаторічною традицією, понтифік привітав віруючих із Великоднем кількома мовами.

У християнському розумінні Великдень символізує собою позбавлення від зла і початок нового життя.

Великдень не має постійної календарної дати і щороку святкується в різний час, оскільки за часів євангельських подій в Палестині користувалися місячним календарем, а не сонячним, по якому живе сучасне людство.

Різниця в датах між православним і католицько-лютеранським святкуванням Великодня визначається різницею стилів. Формула визначення дати була встановлена на Нікейському соборі в IV столітті, згідно з якою свято Воскресіння Христова відзначається в першу неділю після весняного рівнодення. Оскільки східна і західна церкви користуються різними стилями, то дати Великодня найчастіше розходяться.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Світ святкує католицький Великдень (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути