четвер, 17 листопада 2011 12:23

Міністр пообіцяв українцям страхову медицину до 2016 року

Міністр пообіцяв українцям страхову медицину до 2016 року

Починаючи з 2015-2016 років, система охорони здоров'я України почне працювати за принципом соціального медичного страхування.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"Реформування системи охорони здоров'я буде проходити в три етапи. Перший - це створення мережі центрів первинної медичної допомоги. Згідно зі статистикою 80% пацієнтів починають і закінчують лікування на цьому рівні. До кінця року в кожному пілотному регіоні, а саме у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та Києві мають створити такі центри. В Донецькій області їх буде 71, Дніпропетровській - 57, у Вінницькій вже створено 27 центрів, у Києві планується створити 5 таких центрів", - розповів він.

Наступним етапом, за словами глави МОЗ, буде створення в пілотних регіонах 2012 року єдиної системи екстреної медичної допомоги. Також стоїть завдання створення госпітальних округів.

"До кінця 2013 року ми підіб'ємо підсумки, проведемо аналіз, зробимо висновки. З 2014 року має початися реформування системи охорони здоров'я всієї країни", - наголосив Аніщенко.

"Думаю, до кінця року ми закінчимо проект закону про соціальне медичне страхування. Сподіваюся, наступного року його приймуть. Потім протягом 2-3 років кошти будуть накопичуватися у фондах, їх будуть вносити роботодавці. Із 2015-2016 система охорони здоров'я почне працювати за принципом страхової медицини", - додав міністр.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пообіцяв українцям страхову медицину до 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути