четвер, 25 липня 2013 16:30

Міліціонер розповів, чому МВС не може боротися з порнографією

Міліціонер розповів, чому МВС не може боротися з порнографією
Фото: gazeta.ua

Про те, чому українська міліція з кіберзлочинів не може боротись із порнографією розповів старший уповноважений міліції Олег Кріп на сьогоднішній прес-конференції.

"В інтеренті розміщено дуже багато порнографії, але, на жаль, усі ті сайти отримують хостинг від іноземних провайдерів, - сказав Кріп. - До прикладу є сайт з назвою "порно" зі змістом порнографічного характеру. Але він імовірно розташований не в Україні".

Міліціонер розповів, що сервери цих сайтів розміщені в інших країнах, де порнографія дозволена.

"Це може бути Голландія, Німеччина, Америка. Там законом дозволено розповсюдження порнографії, якщо вона тільки не дитяча, - пояснив правоохоронець. - Власники сайту просто купують місце на сервері, оплачують його й виставляють це в інтернет. Тобто порнографію ми бачимо, а дізнатись кому надається те місце на сервері й хто його адмініструє ми не можемо".

При цьому міліціонер жаліється на те, що іноземні фірми не надають інформації про власників сайтів.

"Якщо ми надсилаємо запит, то відповідь на наш запит може йти 3-4 місяці, а може і не прийти взагалі", - констатував Кріп.

При цьому адвокат Володимир Марусяк додав, що кримінальна відповідальність передбачена лише за поширення порнографічної продукції, але не за використання її у власних цілях.

"Якщо порнографічна продукція призначена для власного використання – відповідальності за це немає, - сказав юрист. - Це, як з наркотиками, що за їх вживання немає відповідальності, є лише за розповсюдження, зберігання та виготовляння".

Також юрист зауважив, що не все оголене є порнографією. "Якщо на фото є оголена жінка, але при цьому зауважується, що це зображення викладене для вивчення біології й відповідні експерти скажуть, що тут відкрито лише 70% тіла, а 30 закрито, то міліція це також не назве порнографією", - сказав адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер розповів, чому МВС не може боротися з порнографією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути