вівторок, 31 березня 2009 19:40

Медведєв розповів про свої доходи

Медведєв розповів про свої доходи
Президент Росії Дмитро Медведєв направив у федеральну податкову службу довідку про свої доходи і майно, а також про доходи і майно своїх родичів: дружини Світлани і сина Іллі. Президент зробив це за власною ініціативою - раніше глава держави розповідав про свої доходи тільки в період виборчої кампанії, коли виступав в ролі кандидата.

Відповідна декларація президента і його дружини буде найближчим часом розміщена на сайті Кремля, обіцяють в прес-службі. Минулого разу ознайомитися з доходами Дмитра Медведєва росіяни могли в січні 2008 року. Тоді з"ясувалося, що його середній щомісячний прибуток складає 146 тис. рублів. Медведєв задекларував також квартиру в Москві площею 367,8 кв. м., земельну ділянку в Підмосков"ї (4,7 тис. кв. м.) і банківські рахунки, де знаходиться 2,74 млн рублів.

10 березня на засіданні Ради з боротьби з корупцією Медведєв оголосив, що відповідно до нового указу, який слід підготувати, президент щорічно декларуватиме свої доходи.

Незабаром голова президентської адміністрації Сергій Наришкін підписав розпорядження, яким зобов"язав вищих чиновників адміністрації Кремля також направити аналогічні відомості у федеральну податкову службу і управління президента з кадрових питань і держнагород.

Відповідно до указу від 15 травня 1997 року, чиновники, зокрема співробітники адміністрації президента, регулярно направляють відомості про доходи в податкові органи і управління президента з кадрових питань і держнагород.

У декларації, окрім постійного заробітку, вказуються доходи від творчої діяльності, акцій, цінних паперів, а також залишки коштів на банківських рахунках за станом на 31 грудня попереднього року. Тут же вказуються квартири, нерухомість, земельні ділянки, транспорт. Тепер, відповідно до указу президента, чиновники повинні надавати дану інформацію не тільки про себе, але і про свого чоловіка, або дружину і неповнолітніх дітей.

Як заявив раніше журналістам прес-секретар глави уряду Дмитро Пєсков, прем"єр-міністр Володимир Путін, міністри і високопоставлені співробітники апарату уряду також в строк до 1 квітня представлять відповідну інформацію в податкові органи.

За матеріалами Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розповів про свої доходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути