понеділок, 20 липня 2009 13:19

Медведєв шукає, яких би губернаторів звільнити

Медведєв шукає, яких би губернаторів звільнити

Міністерству регіонального розвитку РФ доручено знайти чотирьох суб"єктів федерації, глави яких будуть звільнені восени 2009 року, на початку нового політичного сезону. Про це стало відомо "Независимой газете", яка посилається на джерело, близьке до уряду.

Пошук кандидатур на відставку відбуватиметься відповідно до критеріїв, які визначив президент Дмитро Медведєв в червні, повідомляє видання. Тоді він пообіцяв звільняти губернаторів, які провалять план антикризових заходів, - тобто глав регіонів з гіршими показниками по безробіттю і затримкам зарплат.

Які саме суб"єкти федерації восени можуть позбутися своїх керівників, поки не відомо. За даними "Независимой газеты", серед них може опинитися республіка Башкирія (її очолює Муртаза Рахімов).

Видання пише, що після обіцянки президента звільняти губернаторів, які не впорались, деякі з них замість боротьби з наслідками кризи почали намагатись підтасувати дані моніторингу соціально-економічної ситуації. Анатолій Лейріх, співвласник заводу "Химфарм", розташованого в Саратовській області, розповів газеті, що влада регіону примушувала фальсифікувати дані зі скорочення та невиплат зарплат під загрозою міліційних і податкових перевірок. Башкирський опозиціонер Раміль Бігнов повідомив "Независимой газете", що звірка даних Росстату з безробіття з аналогічними даними, отриманими профспілками, виявила, що показники розрізняються в 10 разів.

У червні, після того, як Медведєв закликав губернаторів активніше боротися з кризою, орловський губернатор Олександр Козлов повідомив "Коммерсанту", що переодягнувся в тілогрійку і інкогніто їздив по регіону, щоб дізнатися у його жителів про їхні труднощі.

Затримки зарплат і безробіття в регіонах потрапили у поле зору ЗМІ і чиновників після того, як жителі міста Пікалєво Ленінградської області перекрили федеральну трасу, вимагаючи виплат платні. Після того, як в Пікалєво на гелікоптері прилетів прем"єр-міністр Володимир Путін, заборгованості по зарплаті були погашені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв шукає, яких би губернаторів звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути