Ексклюзиви
пʼятниця, 24 липня 2009 08:17

Малі діти розуміють собак

Малі діти розуміють собак
Про що ми думаємо, дивлячись на малюків? В більшості випадків нас охоплює зворушення від вигляду малят, яким ще так багато належить дізнатися в житті. Проте, на думку американських психологів, дорослі в деякому роді недооцінюють маленьких дітей. Так, наприклад, вже в піврічному віці малюки здатні розуміти...собак.

Зрозуміло, мова йде не про спілкування в широкому сенсі цього слова, а про емоційне забарвлення звуків, що видаються тваринами. В рамках роботи учені проводили наступний тест. Дітям, яким було всього 6 місяців, давали прослуховувати агресивні і добрі звуки собак. Потім дітям показували картинки агресивно і доброзичливо налаштованих собак, яких вони раніше не бачили.

Далі дослідники визначали вибір дитини за кількістю часу, який вона дивилась на ту або іншу картинку. Виявилось, що діти, слухаючи записи, велику частину часу дивилися на правильні картинки.

Учені підкреслюють, що не дивлячись на простоту проведеного дослідження, нові результати дозволяють краще зрозуміти, яким чином маленькі діти так швидко навчаються. Психологи відзначають, що розуміння навколишнього світу у маленьких дітей починається саме з емоцій.

Між іншим раніше вченим вдалося встановити, що кішки здатні муркотанням управляти господарями. Зокрема, в муркотанні можуть міститися високочастотні звуки, які нагадують плач немовлят. В результаті господарі вимушені прислухатися до своїх вихованців, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Малі діти розуміють собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути