Ексклюзиви
вівторок, 25 лютого 2014 11:39

Львівський "Беркут" двічі ставав на коліна
8

Фото: Фото: Євген Борісов

Учора на сцену Львівського майдану вивели близько 100 працівників спецпідрозділу "Беркуту" й змусили їх на колінах просити пробачення.
"Наші хлопці охороняють територію "Беркуту", щоб там все було спокійно й не було мародерства, - розповідає член Другої Афганської сотні Ігор Коцюруба. – Десь в обідню пору надійшов дзвінок, що повернулись беркутята й почали бикувати. Хлопці подзвонили нам, Правому сектору, і представникам руху "Варта 1". Ми під'їхали і пояснили, що пташенята мають просити вибачення у народу".

Спецпризначенці приїхали на майдан двома автобусами у супроводі афганців. Коли вони виходили на сцену весь майдан кричав "на коліна" і "трибунал". Близько 10 хвилин "пташки" не хотіли опускатись. Їхній командир намагався підійти до мікрофону, та натовп відразу заглушував його вигуками "ганьба". Тоді спецпризначенці все ж опустились усі, крім одного.

 

"Ми ніколи не брали зброю проти власного народу, - заявив зі сцени керівник спецпідрозділу. – Коли отримали команду іти на Майдан – ми покидали посвідчення і самостійно поїхали додому. І якщо така ситуація повториться у майбутньому – ми одні із перших готові поїхати на Майдан і стояти із народом. І ми засуджуємо тих, хто вбивав тих людей", - потім беркутів ці вдруге стали на коліна.

Після цього до мікрофона дорвався "беркутівець", котрий відмовлявся стати на коліна і розказав, що народ пробачає і навіть не знає за що.

"Їхні вибачення нічого не варті, - сказала крізь сльози старенька жінка. – Вони присягали, а присягу не виконали, навіть, якщо вони втекли з Києва і не стріляли, то втекли, як щурі. А за присягою мали б стати на захист народу".

Зараз ви читаєте новину «Львівський "Беркут" двічі ставав на коліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути