неділя, 16 вересня 2007 10:17

Луговий може стати депутатом Держдуми

Лідер ЛДПР Жириновський заявив, що включив обвинуваченого у вбивстві Литвиненко у виборчий список своєї партії під другим номером.

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що другу стрічку в списку кандидатів партії на виборах в Держдуму займе Андрій Луговий, якого в Британії назвали головним підозрюваним в отруєнні Олександра Литвиненко.

Про це беззмінний лідер російський ліберал-демократів заявив в інтерв"ю Російській службі новин.

Андрій Луговий в інтерв"ю радіо "Ехо Москви" не підтвердив, але і не спростував заяву Жириновського, запропонувавши почекати з"їзду партії. Він вказав, що відноситься до лідера ЛДПР з повагою, передає Бi-бі-сі.

Офіційно список кандидатів партії на виборах, які призначені на 2 грудня, буде опублікований в понеділок за підсумками з"їзду ЛДПР.

ЛДПР недавно покинув заступник Жириновського Олексій Митрофанов. Він перейшов в недавно створену прокремлівську партію "Справедлива Росія".

Якщо Луговий пройде в Думу, він отримає депутатський імунітет, що захищає його від арешту в Росії.

Королівська прокурорська служба Великобританії офіційно назвала Лугового головним підозрюваним у вбивстві колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, який помер в Лондоні в листопаді минулого року, як встановило слідство, від отруєння радіоактивним полонієм-210.

Російські власті відхилили британський запит про видачу Лугового, але виразили принципову готовність судити його на батьківщині. Відмова Росії видати Лугового призвела до висилки чотирьох російських дипломатів з Лондона і подальшої висилки британських дипломатів з Москви.

Сам Луговий заперечує свою причетність до загибелі Литвиненка.

Зараз ви читаєте новину «Луговий може стати депутатом Держдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути