середа, 27 червня 2012 01:41

Лондонський Біг Бен перейменують в честь королеви

Лондонський Біг Бен перейменують в честь королеви
Фото: flickr/Andy Sedg

Знаменита годинникова башта Біг Бен у будівлі парламенту Великобританії у Лондоні буде перейменована у "Вежу Єлизавети" в честь 60-річного ювілею правління королеви Єлизавети II, повідомляє у вівторок агентство Рейтер з посиланням на представників нижньої палати британського парламенту.

"Комісія Палати громад схвалила пропозицію перейменувати годинникову вежу у "Вежу Єлизавети" в ознаменування "діамантового" ювілею правління Її Величності і організовує здійснення даного рішення, як і личить в таких випадках", - заявив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вестмінстерський палац можуть продати росіянам за $750 мільйонів

Шістнадцятого червня в Лондоні пройшов традиційний щорічний парад з нагоди офіційного дня народження королеви Єлизавети II. Вона стала другим монархом в історії Великобританії, що відзначив 60-річчя правління країною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістів налякало червоне око Єлизавети ІІ

Єлизавета II народилася 21 квітня 1926 року, однак день її народження відзначається у Великобританії двічі на рік - ще і кожну третю суботу червня. Свій справжній день народження королева Єлизавета зазвичай відзначає в сімейному колі, в той час як офіційний день народження монарха у Великобританії відзначається в червні барвистим військовим парадом в центрі Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Лондонський Біг Бен перейменують в честь королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути